El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'atleta d'Onil, Jorge Ureña, campió d'Europa d'heptatló

Foto Fundació FER

Ja pensa en el Mundial de Doha i en la possibilitat de ser el millor del planeta

Ho ha aconseguit aquest diumenge al voltant de les 20:45 hores. El jove d'Onil s'ha penjat al coll la medalla d'or en els campionats indoor d'atletisme en la categoria d'heptatló. Ha estat el millor en quasi totes les categories i ha destacat especialment en 60 metres tanques i 1000 metres lliures, les seues preferides.

És la tercera medalla de l'expedició espanyola en l'europeu de Glasgow. Aquest atleta d'Onil s'estrena en el poliesportiu del seu poble baix les ordes de son pare, José Antonio, campió d'Europa de veterans. A banda d'atleta d'una de les disciplines més dures que existeix, és membre actiu de la banda del poble. 

Aquest diumenge s'ha fet amb la medalla d'or després de guanyar els 1000 metres, la darrera de les proves, amb molta solvència. Abans, havia estat el més regular en la resta de disciplines: Ha estat tercer en 60 metres, longitud, pes i altura. En 60 metres amb tanques també ha estat primer, el mateix que en perxa. És l'atleta més complet del continent amb 25 anys. Pertany al club colivenc.

El següent repte passa pel mundial de Doha. Ara està perfeccionant la perxa, que és la modalitat en la qual necessita millorar per a intentar ser el millor del món.