El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'atur a les comarques de l'Alcoià i el Comtat baixa en 44 persones i deixa la xifra total en 11.066 aturats

La xifra de dones aturades s'ha incrementat en 3 persones, en canvi la d'homes ha baixat en 106. Amb aquestes dades el sindicat UGT-PV considera que persisteix "una desigualtat de gènere al nostre mercat de treball".

Per municipis Alcoi és on més ha baixat l'atur durant el mes d'octubre, 53 persones menys, deixant la xifra total en 5.208; seguit per Ibi, 19 aturats menys; i Muro, amb 16.

Malgrat que les xifres mostren una tendència a la baixa, des del sindicat UGT-PV destaquen que "la temporalitat i el treball a temps parcial són els dos camins pels quals està transcorrent la creació d'ocupació".

A més consideren que les xifres segueixen mostrant la desigualtat de gènere al mercat de treball. Així ho demostra l'increment en el nombre de dones aturades, 3 persones més, fins a deixar la taxa d'atur femení en 6.943. Aquesta dada és molt més elevada que al sector masculí, on ha disminuït en 106 persones la taxa d'atur, situant-se en 4.123.

Per sectors productius la baixada més important es troba en la indústria, amb 63 aturats menys deixant el nombre total en 3.038. Per contra el sector serveis registra 6 aturats més i es posiciona com el sector amb un major nombre de persones sense feina, 6.317.