El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’atur augmenta, sobretot, a Alcoi i a Cocentaina en octubre

El sector serveis, el que més puja en l'atur

Com a curiositat, a Famorca no hi ha cap persona aturada. 

UGT ha donat a conéixer les xifres d’atur d’octubre a les nostres comarques. A Alcoi l’atur ha pujat en 44 persones, a Cocentaina en 34 i a Ibi en 16. Una altra dada curiosa és que a Famorca no hi ha cap persona aturada.

La xifra total d’aturats és de 10.419 a les nostres comarques. Per sectors, l’augment més destacat és de 55 desocupats més al sector serveis. Les dades de l’atur tornen a confirmar la necessitat de “reformar el sistema productiu d'aquesta comarca per a mantindre l'ocupació estable i de qualitat”.

UGT reclama ocupacions i salaris dignes i de qualitat i una major protecció social i laboral per a les persones treballadores. El sindicat insisteix en un augment salarial, protecció laboral adequada per a totes i tots els treballadors, polítiques de salari mínim, diàleg social i protecció i foment de la negociació col·lectiva.

Per sexes, durant aquest mes en aquesta comarca, la desocupació femenina ha augmentat en 105 aturades, per contra el sexe masculí ha descendit en 25 aturats menys. Amb aquestes dades la taxa de desocupació femenina se situa en 6.609 aturades, dada que continua sent molt més elevada que el masculí amb 3.810 aturats. Amb aquestes dades es posa de manifest la bretxa laboral que continua havent-hi entre homes i dones.

La contractació registra un total de 3.873 contractes a les nostres comarques, suposa un augment respecte del mes anterior de 1.691 contractes. S'han realitzat 1.456 contractes indefinits, 1.987 temporals i s'han convertit en indefinits 430. És a dir, el 51% dels contractes registrat el mes de setembre han sigut temporals i el 38% indefinits i l'11% s'han convertit a indefinits.