El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’atur baixa a Alcoi i Cocentaina i puja a Muro en juny

Poligon a Cocentaina / AM

El sector industrial registra 46 aturats menys

En conjunt, a les nostres comarques, ha baixat l’atur en 18 persones en el mes de juny i la xifra se situa en 11.646 persones aturades. UGT atribueix la baixada en l’atur a “les menors restriccions que ha hagut durant juny i en l’inici de la temporada estival”. Al mateix temps que valoren “positivament” aquestes xifres, el sindicat sosté que “l’ocupació que s’està creant és molt temporal i precari com ho demostren les estadístiques, ja que només 6 de cada 100 contractes són indefinits a temps complet”.

La indústria és el sector que registra 46 aturats menys. Per municipis, Alcoi descendeix l’atur en 50 persones i situa la desocupació en 5.442 treballadors. Cocentaina compta amb 26 aturats menys i és a Muro on s’incrementen els aturats amb 20 persones. Muro compta amb 723 persones en situació d’atur.

L'evolució positiva de l'atur en el mercat de treball es veu minvada per les "desigualtats que vénen arrossegant les dones i les persones més joves", segons UGT. Els fons europeus han de servir per a corregir aquesta tendència. Les dades d'atur del mes de juny mostren un descens del nombre de persones en desocupació i un augment de cotitzadors nous a la Seguretat Social per quart mes consecutiu.


UGT demana “reduir la desigualtat mitjançant la derogació de la reforma laboral de 2012, l'augment pendent del SMI, i una reforma fiscal integral perquè la recuperació arribe a totes les persones. Per al sindicat, els fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència hauran de donar suport a aquest procés i emmarcar-lo en una transició justa, des de la perspectiva social, mediambiental i digital. I particularment hauran d'encaminar-se a solucionar desequilibris de l'economia espanyola que afecten amb especial intensitat a les persones més vulnerables i al teixit productiu local”.