El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'atur baixa en maig, però des d'UGT alerten que continua l'abús de la contractació temporal

Ibi és el municipi on més baixa, amb 103 persones aturades menys. Més de la meitat dels que han trobat faena en maig són dones, però açò no modifica gran cosa les xifres generals d'aturats, on les dones quasi dupliquen als homes.

El servei valencià d'ocupació, LABORA, ha publicat les dades de l'atur de maig, i que en les nostres comarques indiquen un descens en 262 persones, que han trobat treball en maig. Però des d'UGT de la Muntanya expliquen que aquest descens, tot i que és positiu, no canvia el fet que tenim "un mercat fràgil i molt estacional", i on continua predominant la precarietat "amb un abús constant de la contractació temporal".

Des d'UGT destaquen algunes xifres, com el descens de l'atur en les dones, que ha sigut més del doble que el dels homes. De les 262 persones que han trobat treball, 75 són homes i 187 dones. Però malgrat açò, en xifres generals l'atur de les dones continua superant de bon tros el d'homes: 6.700 desocupades davant 3.863 desocupats. "Amb aquestes dades es posa de manifest la bretxa salarial que continua existint entre homes i dones".

Els municipis on més ha descendit l'atur són Ibi, amb 103 persones aturades menys; Alcoi, on ha descendit en 85 persones; i Castalla, amb 27. Però des d'UGT alerten que les xifres d'atur en alguns d'aquests municipis són altes, com en Alcoi on la xifra de persones sense treball és de 4.958. Per al sindicat, el gran problema és que l'atur en les nostres comarques continua sent molt estacional.

Des del sindicat mantenen l'aposta per fer un gir de les polítiques econòmiques, que lluiten contra l'atur de llarga duració i la precarietat laboral com a objectius prioritaris. "La millora de la protecció per desocupació, de la qualitat de l'ocupació i de les rendes del treball són coses vitals per a la recuperació de les principals variables de la nostra economia", conclouen des del sindicat.

Pots consultar ací les xifres de l'atur facilitades per UGT de la Muntanya, i ací les xifres però per edat, sexe i sector.