El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'atur en Alcoi s'ha reduït un 7,3% durant l'any 2018

La industria concentra una important part del treball en Alcoi

Alcoi és la vuitena ciutat de tot l'estat amb un major percentatge de treballadors industrials, concretament el 20,1%.

Alcoi ha acabat 2018 amb 5.020 aturats, el que suposa una reducció en la taxa d'atur del 7,3% respecte a les xifres de principis d'any, i un 26% respecte a les de fa 4 anys, quan el nombre de desocupats rondava els 6.300.

L'Ajuntament d'Alcoi ha aprofitat les xifres publicades pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA) per a traure pit de la gestió en l'actual legislatura, al final de la qual consideren haver "marcat un rècord important" quant a reducció de l'atur en refereix. La reducció de l'atur en Alcoi es troba per damunt, tant de la mitjana provincial (4,8%), de la mitjana autonòmica (5,6%), i de la mitjana estatal (6,7%). Des de l'Ajuntament també citen les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, des d'on se situa a Alcoi com la vuitena ciutat de tot l'estat amb un major percentatge de treballadors industrials, concretament el 20,1%.

L'alcalde Toni Francés considera que "aquesta importantíssima reducció és fruit de molts condicionants: per una part l'esforç de la nostra Indústria i dels empresaris però també de les diferents accions que s'han realitzat des de l'Ajuntament i les ajudes d'altres administracions".