El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'autobús urbà comença a remuntar el nombre de viatgers

Autobús urbà d'Alcoi / Imatge Ajuntament d'Alcoi
  • Jordi Martínez: “Estem satisfets perquè el servei d'autobús estiga recuperant viatgers, és un indicatiu més que a poc a poc estem tornant a la normalitat. Continuem treballant per a millorar el servei i que per al pròxim estiu tinguem en marxa el nou contracte en marxa que segur aportarà beneficis a la ciutadania”.

Durant els mesos de maig i juny s'han registrat les millors xifres des de l'aparició de la Covid-19 i el servei mostra una evolució ascendent al llarg de tot 2021.

El servei d'autobús urbà d'Alcoi ha experimentat una evolució ascendent durant el primer semestre de 2021, amb xifres que s'acosten a les registrades amb anterioritat a la irrupció de la pandèmia.

Entre els mesos de març i juny de 2021 s'han registrat 432.744 viatgers, mentre que en el mateix període de l'any anterior (tenint en compte que l'Estat d'Alarma per la Covid-19 va començar el 14 de març de 2020) les xifres van caure fins als 221.662 usuaris.

El Ple de l'Ajuntament d'Alcoi va aprovar continuar amb el mateix contracte de l'autobús prorrogant -tal com indiquen les condicions del mateix contracte- un any més. És intenció del Govern Municipal tindre preparat el contracte perquè el nou servei es pose en marxa el juliol de 2022.

Els tècnics municipals van iniciar un procés participatiu que continua en marxa per a poder conéixer de primera mà l'opinió i les aportacions de les persones usuàries i entitats, així com del personal treballador. Aquest procés va veure retardat el seu inici per la Covid i les mesures que es van haver d'aplicar per a evitar la propagació d'aquesta pandèmia.

A punt de finalitzar aquest procés participatiu ja es pot anunciar que es plantejarà un nou servei que millore la reducció de la contaminació, amb més informació per a les persones usuàries, que mantinga i garantisca els llocs de treball amb almenys les mateixes condicions, que incloga algunes línies amb autobusos elèctrics i que contemple millores en les línies per a, entre altres, arribar a diversos centres escolars.

“Estem satisfets perquè el servei d'autobús estiga recuperant viatgers, és un indicatiu més que a poc a poc estem tornant a la normalitat. Continuem treballant per a millorar el servei i que per al pròxim estiu tinguem en marxa el nou contracte en marxa que segur aportarà beneficis a la ciutadania”, ha explicat el vicealcalde, Jordi Martínez.

INCREMENT D'UN 20% DE L'ÚS DE L'AUTOBÚS DURANT L'ONADA DE CALOR

El Govern Municipal va prendre una sèrie de mesures addicionals per a reforçar els protocols que cada estiu es preparen de manera conjunta entre els diferents departaments municipals i en coordinació amb la Conselleria de Sanitat.

Entre aquestes mesures va estar la gratuïtat del servei d'autobús urbà des del dijous 12 al diumenge 15 d'agost

Durant aquests dies el servei va augmentar en una mitjana d'un 20% els seus usuaris, destacant especialment el divendres i el dissabte amb un 22% més, el divendres va haver-hi 3278, quan la mitjana entre setmana en aquest mes està en 2684, mentre que el dissabte va haver-hi 2533, és a dir, 448 persones més que el dissabte 7 d'agost.