El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Autovia s'acaba el 31 d'octubre

El ministre de Foment, Jose Blanco, visitava este dimecres al vespre les obres de l'Autovia Central al seu pas pel barranc de la Batalla. Aquest és l'últim tram pendent per a completar l'A7 entre Alacant i València, la qual cosa suposarà una important millora de les comunicacions per carretera per a Alcoi i l'interior de les Comarques Centrals

Acompanyat de la ministra de Sanitat, Leire Pajín, va comprovar sobre el terreny les obres als túnels del barranc de la Batalla, en un acte al que van estar convidats alcaldes i polítics d'Alcoi i comarca, així com un petit grup d'empresaris.

Després de la visita, José Blanco va tindre l'oportunitat de signar en el Llibre d'Honor de la ciutat d'Alcoi, acompanyat pels membres de la corporació.

El ministre confirmava al saló de plens que la nova carretera s'inaugurarà el pròxim 31 d'octubre, després de sis anys d'obres i una inversió de quasi 100 milions d'euros en el tram més car i complex de l'Autovia Central. Comprèn un tram de 4,5 quilòmetres, tres dels quals són de túnels que travessen el barranc al costat del parc natural de la Font Roja.

Cal assenyalar també que les obres acumulen un retard de quasi un any, el que ha sigut atribuït des de la direcció d'obra a la complexitat de l'actuació, així com a la colònia de quiròpters existent en la zona. Aquesta, en un espai protegit com LIC, ha obligat a l'adopció d'importants mesures de correcció d'impacte ambiental.

El ministre de Foment, José Blanco, tambe va parlar de la millora pendent per a la línia de tren Alcoi-Xàtiva.

Més informació
AM (12 juliol): L'Autovia Central no estarà acabada abans d'octubre
AM (2 juny): Foment ajorna a estiu l'obertura de l'autovia al barranc de la Batalla

AM (27 novembre 2010): Una miqueta més a prop de València... per carretera INAUGURACIÓ TRAM DEL COMTAT

AM (30 juny 2010): Foment obri el tram Muro-Albaida i preveu acabar enguany tota l'Autovia Central INAUGURACIÓ TRAM MURO-ALBAIDA