El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’EASD d’Alcoi obté el segon premi d’ACTIU Academy

Dels projectes guanyadors s'ha valorat la presentació realitzada davant el jurat, l'originalitat, la facilitat per a la seua comercialització.

El primer premi ha sigut per a l'EASD d'Alacant, mentre que el segon premi ha recaigut sobre l'EASD d'Alcoi que ha presentat un disseny basat en l'origami que es tracta d'una taula plegable que pot ser utilitzada per varies persones.

L’empresa de Castalla, ACTIU, ha anunciat els guanyadors dels primers premis ACTIU Academy, una iniciativa de disseny de tercers espais. Aquesta iniciativa està organitzada per ACTIU en col·laboració amb EcoCero i Finsa.

El primer premi ha sigut per a l’EASD d’Alacant, mentre que el segon premi ha sigut per a Neo Gami, de l’EASD Alcoi.

NeoGami és un disseny únic en el mercat basat en l'origami, una taula plegable que pot ser utilitzada per una o diverses persones i amb l'opció d'afegir-li separadors. Pensada per a la personalització d'espais educatius per la seua versatilitat d'ús i la seua gamma de colors. També és un sistema de divisòries que permeten redistribuir l'espai de treball en noves zones, organitzant-lo en microespais efímers ideals per a fomentar el treball.

L’equip guanyador del primer premi va presentar un projecte que es tracta d'un conjunt de diverses peces de mobiliari Soft Seating, que permet crear espais versàtils, productius i funcionals on la paraula monotonia no existeix.

Dels projectes guanyadors s'ha valorat la presentació realitzada davant el jurat, l'originalitat, la facilitat per a la seua comercialització.

Actiu Academy és una proposta per a generar entorns d'aprenentatge col·laboratiu entre alumnes, professorat i l'empresa sobre l'evolució i tendències en els espais de treball de qualsevol sector, ja siga educació, com en aquesta primera edició, o altres com a oficines, contract, sanitat, etc.

Mitjançant un taller basat en la metodologia Design Thinking, ACTIU Academy va reunir al novembre, en les seues instal·lacions de Castalla, a més d'un centenar d'alumnes de les Escoles Superiors de Disseny d'Alcoi, Alacant i València per a revisar i donar noves solucions al disseny d'espais educatius. Com a resultat, l'alumnat ha presentat 22 projectes on han desenvolupat una sèrie de solucions al repte de dissenyar espais educatius multifuncionals i centrats en les necessitats educatives actuals.

Els 22 projectes es podran veure en una exposición en la Sala de Refectori del Centre del Carmen de Cultura Contemporànea.

Les noves metodologies d'aprenentatge han propiciat que els espais d'educació també estan experimentant un profund canvi, evolucionant i permetent que alumnes i professors utilitzen com a extensions de les aules altres llocs com a biblioteques, cafeteries, patis, corredors, hall d'entrada, etc. Nous espais de formació que materialitzen els nous models d'educació. Aquests tercers espais demanden solucions on l'usuari puga generar un debat, fer una exposició, aïllar-se per a concentrar-se, incorporar tecnologia, etc. Tot això en un mateix lloc, la qual cosa fa també necessari que es compte amb elements que cuiden l'acústica, la il·luminació o la qualitat de l'aire.