El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'EASD d'Alcoi xifra en un 90% la inserció laboral dels seus alumnes

Font: Perfil Facebook EASD Alcoi

L'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi fa valdre l'elevada inserció laboral dels seus alumnes, fins a un 90% acaba treballant en empreses del sector. Tal com especifica la directora del centre, Pilar Blasco, els estudis d'il·lustració aplicada són aquells on es mostra de manera més evident aquest volum d'inserció.

Finalitzat el curs acadèmic 2018-19, Pilar Blasco fa balanç d'allò que està sent la seua segona etapa al capdavant del centre, una etapa que va començar en setembre de l'any passat. "La tendència d'aquest curs ha sigut la de creixement en nombre de places i d'alumnes. Ha sigut un any molt dinàmic, especialment en el departament d'estudis gràfics, on s'han rebut distints reconeixements al llarg del curs".

També destaca Blasco que noms il·lustres com els de Lorenzo Caprille o Isidro Ferrer han visitat l'EASD d'Alcoi: "No s'han dedicat a impartir solament xarrades, sinó que s'han organitzat workshops (tallers) amb què els alumnes han pogut posar en pràctica tota la teoria adquirida durant el curs". La visita de Lorenzo Caprille va servir per a apropar l'ofici de l'alta costura a l'alumnat, una visita de la qual es va fer partícip a tota la ciutat, ja que el modista va oferir a l'IVAM CADA Alcoi una xarrada on va parlar dels aspectes tècnics i creatius del disseny de peces de vestir úniques.

Aquesta és de fet la política del centre, tal com recorda la directora: "col·laborar amb l'administració local i estar present a la ciutat". Fruit d'aquesta sinergia, els alumnes de disseny de moda han pogut exposar recentment en el Centre Comercial Alzamora part dels seus treballs. També els alumnes de Disseny de Productes han exhibit el seu talent, amb l'exposició ‘Inspira Natura’, conformada per una sèrie de projectes i objectes que tenien com a referència la mateixa naturalesa.

Oferta formativa

L'escola ofereix 7 cicles formatius de grau mitjà i altres 5 titulacions d'estudis superior, informació dels quals es pot trobar al web de l'EASD. A més, els alumnes poden participar en programes Erasmus, amb acords bilaterals amb universitats d'Alemanya, Irlanda, Polònia, Turquia, França i la República Txeca.