El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Eco-Dimoni de Cotes Baixes recupera el primer lloc en la competició europea de vehicles d'alta eficiència energètica

L'equip de Cotes Baixes, amb l'Eco-Dimoni
En l'edició del 2018 de la Shell Eco Maraton han quedat en primera posició

És el quart any consecutiu que aconsegueixen un lloc en el pòdium, però a més han recuperat el primer lloc, després de quedar segons l'any passat. Així, el vehicle creat a l'IES Cotes Baixes d'Alcoi s'ha proclamat com el "vehicle elèctric més competitiu i eficient en l'àmbit mundial"

Tots coneixem ja l'Eco-Dimoni de Cotes Baixes, un prototip de vehicle elèctric que es crea a Cotes Baixes i on cada any els estudiants investiguen com millorar les seues capacitats. En els últims 4 anys el prototip es presenta a la Shell Eco Maraton d'Europa, que se celebra cada any a Londres. L'any 2015 quedaren tercer classificats, i foren guanyadors absoluts el 2016. L'any passat baixaren a segona posició, però enguany han tornat a recuperar eixa primera posició, i revaliden el títol de millor vehicle.

L'equip de Cotes Baixes, format per professors i estudiants, han estat en Londres des del passat 2 de juliol, per tal de muntar el campament i fer les proves, verificacions i entrenaments pertinents amb el vehicle. I a partir del 6 de juliol s'han celebrat les proves, tres dies de competició, on l'Eco-Dimoni ha encapçalat les llistes cada dia. La prova consistia en fer un determinat recorregut pels carrers de Londres amb una velocitat mitjana mínima de 25 quilòmetres per hora, per tal de comprovar quin és el vehicle que fa menys consum energètic. Des de la primera prova l'Eco-Dimoni es va posar al capdavant amb un registre de 730 quilòmetres/quilovats hora, "molt per damunt de la resta de participants". Un registre molt bo que ha permés a l'equip alcoià "fer diferents proves en les següents tandes per aconseguir millorar". Així, en la prova del segon dia incrementaren la marca fins als 742 quilòmetres/quilovats hora amb una diferència de més de 100 punts del segon classificat.

Tot i que fa 4 anys que participen en la prova europea, el projecte Eco-Dimoni fa més d'una dècada que està en marxa. Va nàixer l'any 2005 de la mà dels professors d'Automoció, com una idea per a motivar els alumnes i introduir en el centre la formació de les tecnologies més punteres en sistemes de propulsió alternatives als motors tradicionals d'explosió i combustibles fòssils. Ara per ara el projecte el coordinen els dos professors Juan Antonio Gómez i Enrique García Ripoll.