El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Un helicòpter dels Bombers ha rescatat un jove que havia caigut en un barranc a la via verda a la zona nord d'Alcoi. L'ha traslladat a l'Hospital on ha ingressat amb policontusions. 

Més informació

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

L'ECO-Dimoni de Cotes Baixes viatja a Austràlia per conèixer una important cursa de vehicles solars

 Juan Antonio Gómez Ferrándiz i Enrique García Ripoll a Austràlia / IES Cotes Baixes

La prova d'Austràlia es pot comparar amb el París-Dakar per la seua duresa

El projecte ECO - Dimoni de l'IES Cotes Baixes continua creixent. En aquesta ocasió, els professors Juan Antonio Gómez Ferrándiz i Enrique García Ripoll s'han desplaçat fins a Austràlia per conèixer de primera mà la cursa de vehicles solars més important del planeta, la 'World Solar Challenge'.

L'experiència viscuda servirà per a reobrir la investigació en mobilitat sostenible impulsada per energia solar accedint als vehicles alimentats per energies renovables més avançats del planeta. També aconseguirà ajudar a desenvolupar iniciatives similars a nivell educatiu a Espanya amb la finalitat de reafirmar-ho com un dels països de major potencial en el camp de l'energia fotovoltaica i contribuir a la reducció dels efectes del canvi climàtic.


Cal destacar que la 'World Solar Challenge' consisteix en recórrer els 3200 km de carretera que separen les ciutats de Darwin i Adelaida alimentats exclusivament per energia fotovoltaica i a una velocitat pròxima als 90 km/h. Els professors desplaçats a Austràlia han pogut conéixer de primera mà les característiques d'aquesta prova, els tipus de vehicles participants, les noves tecnologies que s'usen per a la construcció i desenvolupament de la carrera, les complexitats, tant a nivell tecnològic com logístic i organitzatiu, de la seua participació i que han de ser considerades per a afrontar aquest desafiament similar a un París-Dakar.


Altra competició a Múrcia
D'altra banda, l'equip, dins dels seus intercanvis i activitats han acudit recentment també a una carrera exhibició dins del projecte acadèmic de la Universitat de Múrcia 17ODSSESIONES.

Els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) són els 17 reptes que l'ONU va marcar per a aconseguir un món millor compromisos que aquestes competicions compleixen al peu de la lletra.
En aquest esdeveniment també van participar prototips de la Universitat de Múrcia, la Universitat Politècnica de Cartagena i l'IES Francisco de Goya, amb els quals també es van poder intercanviar projectes i particularitats sobre els vehicles i les competicions.