El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'economat de Càrites es trasllada a Casa Doña Amalia després d'un descens en el nombre d'usuaris

Façana de les actuals instal·lacions, al carrer Ambaixador Irles.

El que no ha canviat és l'horari d'atenció: les vesprades de dos dijous al mes a partir de les 17 h de la vesprada. Les pròximes dates d'obertura seran el 8 i el 22 d'agost.

Després de 5 anys en el Camí, l'Economat Interparroquial de Càrites torna a l'emplaçament que el va veure nàixer, Casa Doña Amàlia. La raó d'aquest trasllat, segons els encarregats del servei, respon al descens en el nombre d'usuaris i a la necessitat de garantir la privacitat d'aquests.

D'aquesta manera, l'Economat torna a aquella que va ser la seua casa entre 2009 i 2014, abans que el servei es traslladara al carrer El Camí, on va romandre els 5 anys posteriors. Les noves instal·lacions es troben accedint per carrer Ambaixador Irles, a diferència de fa uns anys, quan s'accedia pel carrer Puríssima.

Rafael Tortosa és l'encarregat del servei i remarca el descens en el nombre d'usuaris com una de les raons principals per al trasllat. Actualment són entre 240 i 250 les famílies beneficiàries de l'economat. Per a Tortosa els motius d'aquest descens responen al retorn de molts usuaris als seus països d'origen, i a l'existència de la Renda Valenciana d'Inclusió, els beneficiaris de la qual deixen de complir els requisits per a fer ús de l'economat.

Un altre dels motius és la major privacitat del nou emplaçament, en trobar-se en una zona menys freqüentada que l'anterior. Encara que l'àrea és més reduïda que a l'anterior local, Tortosa assegura que el nou emplaçament "és prou espaiós com  per a dipositar tots els articles de primera necessitat a repartir".

El que no ha canviat és l'horari d'atenció: les vesprades de dos dijous al mes a partir de les 17 h de la vesprada. Les pròximes dates d'obertura seran el 8 i el 22 d'agost.