El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ecoparc mòbil visita Castalla tots els dimecres per facilitar el reciclatge

Ecoparc mòbil a Castall / Aj. Castalla

Ajuntament i Consorci volen inclou-re tallers sobre reciclatge als centres educatius respectant totes les mesures per la Covid-19

Castalla ha realitzat una jornada de conscienciació sobre el reciclatge amb l'ecoparc mòbil del Consorci Crea com a protagonista. Cal recordar que aquest ecoparc visita Castalla tots els dimecres entre les 12 i les 15 hores al carrer Colón, 7. Els responsables del consorci han recordat als ciutadans i usuaris de l’ecoparc que poden fer ús d’ell per a dur tota mena de residus elèctrics o electrònics, electrodomèstics, equips informàtics, tòners d’impressora, cristall, bombetes, piles, bateries, oli usat, etc.

L’activitat, dins de la política de sensibilització i educació ambiental que du a terme el Consistori, va ser organitzada per la Regidoria de Medi Ambient i el consorci. En aquest sentit, l’edil de Medi Ambient, Asun Vera, ha destacat que “estem treballant per a educar al nostre poble en el reciclatge i la conscienciació ambiental. Per això, fer un bon ús de l’ecoparc mòbil és la solució per a tota mena de residus per als quals no existeix un contenidor específic a la via pública”.

Així mateix, durant l’activitat s'ha recordat als assistents a quin contenidor s’ha de tirar cada tipus de brossa: el groc va destinat als envasos lleugers, el ver al vidre, el blau per al paper i el cartó i el marró és el destinat als residus orgànics. A més, hi ha contenidors destinats a la recollida selectiva d’olis usats o material tèxtil. Per últim, al contenidor gris s’ha de tirar la fracció resta, és a dir, aquells residus que per la seua tipologia no poden anar als contenidors de reciclatge.

Asun Vera ha avançat que la intenció de l’equip de govern és seguir amb aquest tipus d’activitats pedagògiques. L’edil indica que “tenim previst implementar un projecte de compostatge i un taller de reciclatge als centres educatius de la nostra localitat junt amb el Consorci de Residus Crea, respectant totes les mesures d’higiene, seguretat i distanciament social vigents”.