El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Edificant inclou 2,3 milions per a l'aulari d'infantil de Banyeres de Mariola

Actualment els alumnes d'infantil i primària comparteixen espai, i amb aquest projecte edificant, Infantil comptarà amb el seu propi edifici. El projecte també inclou la construcció d'una pista de trinquet.

Conselleria d'Educació ha anunciat noves obres en 31 centres de 23 municipis, i on s'inclou un projecte a les nostres comarques: la construcció del nou aulari d'infantil per al CEIP Alfonso Iniesta de Banyeres. 

Aquest 18 de juny la Conselleria d'Educació ha anunciat les noves obres dins del Pla Edificant, i que suposen una inversió total de 56,6 milions d'euros en 31 centres de 23 municipis. A la província d'Alacant arribaran 31,3 milions d'euros, i un dels projectes pertany a les nostres comarques.

Es tracta de la construcció d'un nou aulari d'infantil per al CEIP Alfonso Iniesta de Banyeres de Mariola, on els alumnes més xicotets comparteixen l'espai amb els alumnes de primària. Educació ja ha remés a l'Ajuntament el document per a cedir la delegació de competències al consistori, que ja ha passat per la comissió local d'hisenda i ara preveuen aprovar-la en el plenari d'aquest mateix 18 de juny. Així, es podran iniciar els tràmits per a la redacció del projecte i licitació de les obres, amb la previsió que estiguen acabades el 2023.

El nou edifici tindrà aules d'infantil i de suport, aula de psicomotricitat i menjador. També es preveu la construcció d'un trinquet per a l'ús dels alumnes o també dels veïns. L'alcalde de Banyeres, Josep Sempere, explica que la idea és redactar el projecte durant el 2021, amb un pressupost de 350.000 euros. I després hi ha previst 1.870.000 euros per a les obres durant el 2021, i altres 1.007.000 euros per al 2022.