El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'eina estrella que fa que viatjar amb AVE siga encara més ràpid

Imatge d'article promocional sobre els trens AVE
Article promocional sobre els trens AVE

La millor eina quan es tracta de viatjar amb AVE és Trenes.com, un portal web de gestió i compra de bitllets d'AVE i altres línies de trens, tant nacionals com internacionals, que emet factura, permet no haver d'imprimir el bitllet i gaudir de moltes altres ofertes exclusives.

Els que viatgen en tren sovint saben que és molt necessari tenir a mà una eina per poder gestionar la compra de bitllets de manera fàcil i senzilla i això ho tenen amb Trenes.com. Acostumats a ser el portal de referència i també l'aplicació que més es fa servir per a reservar i comprar bitllets de tren a tot l'estat espanyol, no ha parat d'actualitzar-se i hui en dia compta amb un algoritme que permet disposar els bitllets en ordre, del més barat al més car.

Un cop comprat el bitllet no cal imprimir-lo, n'hi ha prou amb portar-lo al mòbil i mostrar-lo al personal. La veritat és que és molt senzill fer les coses d'aquesta manera i no és estrany que la major part de persones que fan el viatge de l'AVE Barcelona Madrid i viceversa, facen servir aquest portal per la gestió dels seus bitllets.

El tren d'Alta Velocitat ha suposat un abans i un després en els transports. Aquest any s'ha celebrat el 25 aniversari de la primera línia de l'AVE en actiu, la de Madrid - Sevilla i entorn de la construcció d'aquesta via ferroviària hi ha hagut un seguit de notícies de corrupció que semblaven fer perillar el projecte en si.

Les línies d'AVE sumen un total de 20,4 milions de passatgers anuals

Alfredo Durán és el nom del primer maquinista de l'AVE. Aquest home, encara en actiu, va néixer a pocs metres de l'estació de tren de Pola de Lena, a Astúries, mentre el seu pare era al capdavant d'una màquina de vapor.

Tot semblava indicar que el seu destí havia d'estar lligat al món dels trens i així va ser, després que amb només 18 anys ja passés a formar part de la plantilla de Renfe. Aquest home, hui cap de negoci dels maquinistes que fan el trajecte Madrid - Sevilla, explica com el salt tecnològic ha estat tan gran que a cops li hi costa de reconéixer el passat des de la perspectiva de hui.

20,4 milions de passatgers anuals es calcula que té el tren d'alta velocitat a l'estat espanyol i bona part d'aquests fan servir l'AVE Barcelona per a viatjar a Madrid o per agafar l'AVE Girona, entre altres línies de trens regulars. Alfredo Durán explica que més enllà de l'obra d'enginyeria que suposa l'AVE hi ha una enginyeria humana, formada pels conductors i altres treballadors de la RENFE que conformen aquesta enginyeria, capaç de posar en marxa, cada dia, un gran entramat perquè tot vaja bé.

Trenes.com i totes els avantatges per a disfrutar d'un viatge ràpid, còmode i segur

Els errors i els ensurts són més evidents quant es treballa de cara a tanta gent i una avaria de 30 minuts de vegades fa que se'n vaja a norris un full de ruta d'un any sense cap problema, explica Durán que afirma que al servei de l'AVE es dóna en un 99% de puntualitat, fins al punt que els usuaris ja ho donen per fet.

Viatjar amb l'AVE és anar de pressa, arribar amb puntualitat i tenir un viatge segur, afirma l'home que encara recorda com als principis de posar-se en marxa la primera línia, a algunes estaciones els esperava la gent que en veure al tren passar aplaudia com qui va a una obra de teatre. L'impacte de la novetat era fort i el que més impactava era la velocitat.

De Barcelona a Madrid, només calen tres hores amb aquest tren i a més, viatjant amb AVE s'arriba a l'estació d'Atocha, al centre de la ciutat, i no s'han de fer cues.
Si això s'hi afegeix el servei de Trenes.com que a més té una app que es pot descarregar gratuïtament a Play Store per mòbils o tablets Android, o a Apple Store per iOS, la cosa és molt més fàcil. I és que aquesta plataforma tan popular dona als usuaris l'opció de gaudir d'ofertes especials i comptar amb una factura dels bitllets comprats.