El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'elit estatal del patinatge artístic es dóna cita en Alcoi el 22 i 23 de març

La modalitat de patinatge artístic grup xou es fonamenta en l'espectacle i la realització de coreografies d'acord a un tema. Els patinadors ixen a la pista per a atraure i entretenidr al públic amb el seu programa; creativitat, originalitat, vestuari i l'elecció musical són les claus d'aquesta pràctica.

Per quart any consecutiu Alcoi serà la capital estatal del patinatge artístic grups xou gràcies a la celebració del IX Campionat d'Espanya grups junior i quartets, i el IV Trofeu Ciutat d'Alcoi grups xicotet i grans. S'espera la participació de 800 persones -entre esportistes i equip tècnic-, 67 clubs de patinatge de tot l'estat i un total de 72 actuacions, que se succeiran entre el 22 i 23 de març a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal Francisco Laporta.

Entre la llista d'equips participants es troba el Club Patinatge Artístic Alcoi, únic representant de la capital de l'Alcoià, que acompanyarà a altres dos equips valencians. Els reis d'aquest esport a l'estat són Catalunya i Galícia, territoris amb una gran afició a l'esport i que aportaran 19 i 15 equips respectivament. Possiblement l'equip amb més recorregut dels que participen és el Reus Deportiu, amb un extens palmarés a la seua esquena.

El vicepresident del Patinatge Artístic Alcoi, Rafa Priego, destaca "l'elevat grau de compromís que mostren els components del grup", ja que en ser un equip de grup es requereix una gran compenetració entre ells. Respecte a l'emplaçament del campionat en Alcoi (al pavelló Mutualidad de Levante), Priego destaca la unió que es produeix entre públic i patinadors: "l'envergadura més reduïda respecte a altres estadis fa que la música i el públic entren en sintonia, la qual cosa afavoreix l'espectacle".

Quant al programa, el divendres 22 de març tindrà lloc el campionat de grups xou Junior i Grans. A partir de les 8.30 h del matí seran els entrenaments, mentre que la competició oficial començarà a les 16.45 h. 32 equips participaran en aquestes modalitats, els quals es jugaran una plaça per al Campionat d'Europa.

Per al dissabte 23 serà el torn de les modalitats quartets i xicotets, que igual que el dia anterior dividiran les sessions, els entrenaments al matí i la competició a la vesprada. En la modalitat grups xou quartet és on participa el club d'Alcoi.

L'Ajuntament d'Alcoi, a través de la regidoria d'Esports, té un paper destacat en l'organització del campionat. El regidor Alberto Belda, recalca l'"elevat grau de satisfacció de la Federació de patinatge amb Alcoi", permetent que la ciutat albergue un esdeveniment d'aquesta envergadura. Belda també fa valdre el doble vessant, tant esportiu com econòmic de l'activitat.