El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'empresa de Cocentaina Multiscan Technologies SL rebrà vora un milió d'euros de fons europeus

Maquinaria de Multiscan Technologies SL
Només 57 empreses a tota Europa rebran aquests fons de la primera convocatòria de 'Instument Pime' de 2018

Multiscan Technologies SL fabrica màquines de visió artificial, màquines de rajos X i maquinària per a la classificació d'aliments, inspecció d'olives, tomaca cherry i altres aliments. Segons el comunicat de l'IVACE, de les 1.163 sol·licituds en tota Europa, han estat acceptades 57 i, d'aquestes, 13 són espanyoles. La Comunitat Valenciana encapçala en Europa el rànquing de projectes innovadors finançats per la UE amb 4 projectes

Multiscan Technologies SL és una de les 4 empreses valencianes que es beneficiaran de fons europeus. Es tracta de la primera convocatòria d''Instrument Pime' de 2018, en la quan la Unió Europea atorga quantitats econòmiques de vora un milió d'euros per al desenvolupament de projectes altament disruptius i innovadors.

Segons el comunicat de l'IVACE, de les 1.163 sol·licituds en tota europa, han estat acceptades 57 i, d'aquestes, 13 són espanyoles. La Comunitat Valenciana encapçala en Europa el rànquing de projectes innovadors finançats per la UE amb 4 projectes.

Multiscan Technologies SL fabrica màquines de visió artificial, màquines de rajos X i maquinària per a la classificació d'aliments, inspecció d'olives, tomaca cherry i altres aliments. A banda de Multiscan, també han rebut vora un milió d'euros Advanced Functional Technologies for Biocomposites (Paterna), Aerox Advance Polymers SL (Pobla de Vallbona) i MySphera SL (Paterna).

Després de rebre aquesta quantitat econòmica, es donarà suport a la investigació i el desenvolupament de proves per a apropar el projecte cap a la fase de mercat. Per últim, 'Instument Pime' també facilita a l'empresa a l'accés de capital privat o a entorns facilitadors en matèria d'innovació.

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dirigit per l'alcoiana Júlia Company, ajuda a les empreses a participar en les diferents convocatòries competitives de la Unió Europea i especialment de la convocatòria Instrument Pime. Aquesta ajuda la presta a través d'assessorament especialitzat, seminaris, tallers i una línia de subvencions per a sufragar els costos de la preparació de propostes.

Aquesta línia de subvencions és el programa Horitzó-CV la convocatòria del qual està oberta i a través de la qual l'IVACE sufraga fins a un 75% dels costos de preparació de propostes a la iniciativa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El programa compta amb un pressupost de 675.000 euros i va dirigit tant a Pimes com a grans empreses.