El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'estudi experimental que du a terme FACSA assegura que, a dia de hui, les aigües residuals d’Alcoi estan netes de coronavirus

Declaracions dels representants de l'Ajuntament d'Alcoi i de José Claramonte, director general de FACSA

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, diu que "és una ferramenta innovadora i necessària per a ser més eficaços amb la lluita davant la COVID-19"

Aquest dijous 9 de juliol, Toni Francés, alcalde d'Alcoi i José Claramonte, director general de FACSA, han parlat del projecte que s'està duent a terme a Alcoi per previndre nous casos de coronvirus

FACSA és una de les empreses privades més importants a Espanya en el cicle integral de l'aigüa. José Claramonte, director general d'aquesta empresa, i, Toni Francés, alcalde d'Alcoi, han donat a conèixer aquest dijous 9 de juliol el projecte, que mitjançant les aigües residuals, està ajudant amb la lluita davant la COVID-19.

"Aquest projecte té tres objectius principals: el primer és determinar si hi ha presència de coronavirus en les aigües residuals, el segon és verificar que el sistema de depuració elimina eixes restes del virus i, per últim, implementar una ferramenta tecnològica que ens puga donar unes tendències futures en funció dels resultats analítics, per vore la correlació d'eixos resultats i els positius que puga tindre el municipi", ha comentat José Claramonte. La durada d'aquest projecte serà d'aproximadament sis mesos.

Toni Francés ha agraït a FACSA que haja comptat amb Alcoi per fer possible aquest estudi. "Aquest projecte va un poc més enllà, ens permet previndre i anticipar-nos a un possible rebrot". També ha afirmat que és una ferramenta innovadora i necessària en aquests moments i, a més, no ha tingut cap cost per a l'Ajuntament d'Alcoi.