El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’empresari Rafael Pascual llegirà el Privilegi de la Fira de Tots Sants 2022

El pròxim 29 d'octubre, Rafael Pascual, emprenedor i empresari tèxtil, serà l'encarregat de llegir, des del Palau Comtal, el Privilegi. Cesc Roca farà el cartell

El cartell ha sigut realitzat per el dissenyador gràfic i il·lustrador Cesc Roca amb una aposta més moderna que trenca l'estil habitual.

El pròxim 29 d'octubre, Rafael Pascual, emprenedor i empresari tèxtil, serà l'encarregat de llegir, des del Palau Comtal, el Privilegi de celebració de la Fira atorgat als contestans pel rei Pere el Cerimoniós (II de València i IV d'Aragó), en 1346 i amb el qual cada any es realitza l'acte inaugural d'aquest esperat esdeveniment.

La trajectòria professional de Rafael Pascual ha estat vinculada des dels seus inicis al sector tèxtil. Segona generació del grup empresarial Textiles Pascual, ara Aquaclean Group, referent en la indústria de la zona. Es tracta d’un sòlid grup tèxtil format per 6 empreses industrials situades a l'interior de la província d'Alacant, en l'àrea d'Alcoi, Cocentaina i Muro (Grafer, Antecuir, Interfabrics, Tèxtils Pascual, Pascual i Bernabeu, Serpiscolor i Destiny), a les quals se sumen dues empreses comercialitzadores situades a Polònia i Singapur.

Pascual a més, participa de manera activa com a representant del sector tèxtil i en aquest sentit, ha sigut vicepresident d’ATEVAL, president d’AITEX (2016-2020) i actualment és vocal de l'Observatori Tèxtil i Moda.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha explicat els motius d'aquesta elecció, que ha buscat “ser un reconeixement a tots els empresaris que es dediquen a la indústria. La trajectòria de la família Pascual, la figura del seu pare i ara ells, els tres fills, representen a la perfecció a tot el teixit industrial de la nostra comarca que ha sabut superar les diferents crisis, estar en constant innovació i dissenyar processos que els permeten ser cada vegada més sostenibles”.

Segons ha comentat Rafael Pascual en conèixer l'elecció, “vull compartir aquesta distinció amb tot el sector tèxtil i els emprenedors. Entenc que Aquaclean Group, fundat pel meu pare, és un grup empresarial representatiu de la indústria tèxtil. Aquest honor que em brinden els contestans serveix, al temps, per a retre homenatge a una part molt important del teixit econòmic de la nostra zona com a font d'ocupació, riquesa i avanç social, progrés i valor afegit”.

 

CARTELL

Cesc Roca, (Xàtiva, 1989) il·lustrador i dissenyador gràfic valencià, és l'autor del cartell que representarà la Fira de Tots Sants 2022. Gràcies a l'art descobreix que pot connectar i donar eixida al seu món interior. Després d'acabar el seu batxillerat artístic, decideix començar a treballar amb el seu pare, l'artista faller Paco Roca, en el seu estudi. Cinc anys en què, envoltat del món de les Falles, aprén pintura, escultura i dibuix, entre altres disciplines artístiques.

A poc a poc naix Cesc Roca Studio, la seua marca, que li permet expressar-se i mostrar-se tal com ell és a través dels seus treballs. Un dia es troba fent el seu primer logotip remunerat i, en uns anys, desenvolupa el seu estil propi, estimulat per cursos d'Internet i pels continguts d'altres artistes que veia en les xarxes socials. Amb els anys acaba vivint a Venècia, on pren consciència definitivament de les seues arrels. A partir d'aquest moment, s'adona que la seua vocació és arrelar el seu art a la seua llengua i a la seua història personal.

Poc després, arriba el seu boom en les xarxes socials, compta amb més de 15.000 seguidors en Instagram i comença a dur a terme col·laboracions amb entitats com l'Ajuntament de Xàtiva, Acció Cultural del País Valencià o Escola Valenciana.

Encara que el contingut de l'obra no es coneixerà fins divendres que ve, 30 de setembre, data en la qual és realitzarà la presentació oficial de la Fira 2022, l'alcaldessa, Mireia Estepa, ha volgut destacar que “hem volgut trencar l'estil que ha marcat els cartells de les últimes edicions. buscant a algú amb un perfil diferent que aporte una visió fresca, innovadora i trencadora”.

L’autor ha assegurat que “ha sigut un plaer reprendre el meu treball a València fent aquest disseny; he visitat la Fira amb la meua família des de ben xicotet i recorde perfectament el seu ambient, els seus sabors i les seues olors, una màgia que he intentat transmetre en el cartell, he traslladat la il·lusió que sentia quan visitava el certamen a les formes i colors que composen l'obra. Espere que aquesta mateixa sensació impregne a la gent quan ho veja”.