El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'empresariat comarcal demana més claredat en la convocatòria de concursos públics

Reclamen que la redacció de les bases i requisits siguen més clars "perquè realment puguen considerar-se de concurrència competitiva i que qualsevol empresa de serveis puga optar en igualtat de condicions que la resta".

La Federació empresarial de L'Alcoià i El Comtat -FEDAC- ha demanat als ajuntaments més claredat en la convocatòria de concursos públics que fan referència a obres i serveis. Segons han pogut detectar, alguns requisits recollits en les bases es presten a la confusió o no s'apliquen fidelment després del coneixement de l'empresa seleccionada.

Des de FEDAC reconeixen d'un temps ençà la millora dels criteris de transparència per a l'obtenció d'informació sobre la convocatòria de concursos públics, però reclamen que la redacció de les bases i requisits sigua més clara "perquè realment puguen considerar-se de concurrència competitiva i que qualsevol empresa de serveis puga optar en igualtat de condicions que la resta".

Exemples de criteris qüestionables

La federació s'al·ludeix a alguns criteris que a parer seu són "qüestionables" en els concursos concurrència competitiva, i que es deixen notar en les poblacions de menys habitants. És el cas del criteri pel qual es valora que les empreses optants tinguen seu social el més a prop possible de la població en la qual s'executa l'obra. "La procedència de les optants no hauria de ser un factor determinant en el procés" asseguren en un comunicat.

Una altra condició "poc habitual" és la d'establir dia i hora exacta per a la visita prèvia a l'emplaçament objecte del contracte. Des de FEDAC remarquen que habitualment "es fixa un ventall de dates perquè els optants es presenten en el lloc i puguen valorar la seua proposta concreta". En el cas exposat pels empresaris, el consistori en qüestió la limita a un sol dia.