El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'empresariat de les comarques centrals demana al futur govern valencià una reducció de les despeses energètiques

El documenta ha estat signat per les patronals FEDAC, IBIAE, i COEVAL.

El document amb els 8 punts ha estat signat per les patronals de l'Alcoià-COMTAT (FEDAC), de la Foia de Castalla (IBIAE), i de la Vall d'Albaida (COEVAL), amb la intenció de ser entregat als representants polítics pròximament.

Es tracta d'un dels 8 punts que la Plataforma por la Reindustrialització Territorial adreça a totes les formacions polítiques que es presenten a les eleccions autonòmiques de maig. Consideren que una baixada dels preus de l'energia, així com la incentivació de l'autoconsum, incrementaria la competitivitat de les empreses comarcals.

El document amb els 8 punts ha estat signat per les patronals de l'Alcoià-Comtat (FEDAC), de la Foia de Castalla (IBIAE), i de la Vall d'Albaida (COEVAL), amb la intenció de ser entregat als representants polítics pròximament.

En matèria d'educació demanen una dignificació de la Formació Professional, amb la qual assolir "una formació qualificada i adaptada al que demanden les empreses". Açò hauria d'anar acompanyat d'un altre dels punts, la retenció i captació del talent territorial, ja que segons apunten, "existeix una gran inquietud per la fugida de joves altament qualificats que acaben en empreses de fora d'aquests territoris". Aquests jóvens també haurien de comptar amb un assessorament especialitzat, ajudes i subvencions específiques, fomentant així l'emprenedoria industrial.

En l'apartat burocràtic demanen una revisió i agilitació dels tràmits administratius a l'hora de realitzar qualsevol gestió amb les diferents administracions públiques; així com l'agilització en la posada en marxa d'infraestructures que dinamitzen el territori.

Per últim demanen l'atracció de projectes industrials a l'interior de la província d'Alacant; així com la creació d'una figura d'intermediació amb l'administració pública, "que responga amb celeritat" les necessitats o inquietuds de l'empresariat.