El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’entreteniment digital arriba a les nostres comarques: competicions i jocs en línia per als joves i xarrades informatives per als pares

Una trobada anterior de jocs en línia celebrada a Cocentaina. Imatge via Witgaming

És el Gamex Alcoi-Cocentaina, que omplirà el pavelló esportiu del Campus d’Alcoi de la UPV amb vora 50 consoles, ordinadors i simuladors. Serà el 17 i 18 de novembre, d’entrada totalment gratuïta, i està organitzat per l’associació Witgaming i l’empresa Omega World Games.

Competicions de League of Legends, Clash Royale, Fortnite i Fifa 19. Zona de joc lliure amb el Guitar Hero, Just Dance, Rocket League o el GT Sport. I si tot açò et sona a xinés, no et preocupes perquè també hi ha xarrades per a apropar als pares el món dels videojocs, els esports electrònics i les competicions en línia. És el Gamex Alcoi-Cocentaina que celebra la seua primera edició, i omplirà el pavelló esportiu del Campus d’Alcoi de consoles i jugadors. Perquè atenció a les xifres: hi haurà 20 ordinadors, 18 videoconsoles, 4 simuladors de cotxe, 3 sets de realitat virtual i 4 videoconsoles retro, a més de la zona de joc lliure i les competicions.

La trobada està organitzada per una associació d’e-sports recentment formada a les comarques, Witgaming; i l’empresa Omega World Games, amb el suport dels dos consistoris veïns d’Alcoi i Cocentaina i el Campus d’Alcoi de la UPV. L’entrada és totalment gratuïta, excepte per a algunes competicions, i tan sols cal registrar-se en la web d’Omega World Games o en el CCJ del passeig de Cervantes d’Alcoi. Apunteu la data, els pròxims 17 i 18 de novembre, en horari d’11 a 20 hores. Per cert, que el Campus d’Alcoi de la UPV també posa a disposició el pàrquing per aparcar els dos dies de competicions.

Presentació del GAmex Alcoi-Cocentaina. A la dreta Pau Santamaria de l'associació Witgaming; i a l'esquerra José Camarasa, de l'empresa Omega World Games. Enmig representants dels col·laboradors: els ajuntaments d'Alcoi i Cocentaina i el Campus d'Alcoi de la UPV.

José Camarasa, de l’empresa Omega World Games, diu que és “un esdeveniment molt complet, que abasta molta gent per a competir o en joc lliure. Però també és un esdeveniment familiar, amb xarrades dirigides a pares perquè coneguen un poc més el món de l’E-Sports o YouTube, per a saber com enfocar-ho i que no ho vegen com una cosa negativa”. Camarasa explica que també hi haurà xarrades sobre com ser comentarista en jocs d’E-Sport o com utilitzar programes per a jugar i parlar en equip.

Per part de l’associació Witgaming aprofitaran el Gamex per a presentar-se al públic, “d’on venim, qui som, i els nostres projectes de futur”, explica Pau Santamaria, president de l’Associació. I diu de la trobada que és “una activitat necessària molt interessant, on tant la gent jove com les famílies poden trobar un espai on compartir aquestes realitats, que de vegades queden reduïdes al món juvenil”.