El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Leonor Peña-Chocarro parla de llavors i arqueologia en la Setmana de la Ciència del Campus UPV

Leonor Peña-Chocarro durant la seua conferència.

Aurelia Bustos, doctora en Intel·ligència Artificial, tancarà la Setmana de la Ciència aquest divendres 22 de novembre.

La Setmana de la Ciència del Campus d'Alcoi de la UPV arriba a la seua recta final. El Saló de Graus ‘Roberto García Payá’ ha acollit la conferència titulada ‘Reconstruint la dieta del passat des de l'arqueologia’, impartida per Leonor Peña-Chocarro.

En la seua conferència, Leonor Peña-Chocarro, llicenciada en Prehistòria i Arqueologia per la Universitat Autònoma de Madrid, ha reflexionat sobre el passat de l'espècie humana, i en particular, sobre l'alimentació (vegetal) entesa com a motor de la vida, de l'economia i de la cultura. El punt de partida són les llavors i els fruits arqueològics, que constitueixen una de les evidències més directes de l'alimentació del passat.

Després d'una breu introducció al paper de les plantes en les societats del passat, s'han explicat les diferents maneres de conservació d'aquests materials i la seua recuperació dels contextos arqueològics. El nucli central de l'exposició s'articula al voltant d'una sèrie d'exemples, exposats en ordre cronològic, que il·lustren l'evolució de les pràctiques alimentàries i els usos de les plantes al llarg de la història.

S'han abordat temes com els orígens de l'agricultura, els inicis de l'arboricultura o la sofisticació de la cuina amb l'arribada de nous productes d'Orient durant l'Edat mitjana a partir de l'estudi arqueobotànic de diferents tipus de contextos (domèstics, escombriaires, latrines, etc.).

Aurelia Bustps tanca les conferències centrals

Aquest divendres 22 de novembre, Aurelia Bustos, oncòloga mèdica, enginyera informàtica, doctora en Intel·ligència Artificial i co-fundadora de Medbravo, qui impartirà la ponència ‘Com pot la intel·ligència artificial ajudar en els avanços mèdics i en la recerca en càncer?’. La conferència tindrà lloc en el Saló de Graus ‘Roberto García Payá’ a les 19.30 h.