El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'equip GROMEP del Campus d'Alcoi, segon a un concurs de robots humanoides

Equip GROMEP del Campus d'Alcoi / UPV
Han quedat primers en la categoria de sumo

El Campus d'Alcoi també aconsegueix èxits amb els robots humanoides. L'equip GROMEP ha quedat segon al campionat que s'ha disputat a la Ciutat Universitària de Madrid

El Campus d'Alcoi de la UPV s'ha deixat notar al Concurs Nacional de Robots Humanoides (CEABOT) celebrat a la Ciutat Universitària de Madrid. L'equip GROMEP d'Alcoi ha quedat segon en la classificació general. En la modalitat de sumo ha fet primer.

L'equip del grup GROMEP està compost pels alumnes Ivan Ortiz i Marc Higeo, del Grau en Enginyeria Mecànica, i Jordi Armengol, del Grau en Enginyeria Elèctrica, coordinats pels professors Jaime Masiá (Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials) i Juan Ramón Rufino (Departament d'Enginyeria Electrònica).

Tots els equips han de completar quatre proves: una primera de mobilitat, en la qual els robots han de fer una carrera d'anada i volta salvant obstacles; combats de summe entre els robots; una carrera pujant i baixant els esglaons d'una escala de tres centímetres d'altura; i una última prova de visió en la qual els robots hi han de descodificar codis QR per a identificar la quantitat més gran d'obstacles possibles. GROMEP, del Campus d'Alcoi, ha quedat primer en sumo.

De la UPV també ha participat l'equip ETSInf-Ai2, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica i de l'Institut d'Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2). Ha obtingut la tercera plaça en la classificació general i han guanyat la modalitat d'orientació.