El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'equip ROCA de la Guàrdia Civil d'Ibi resol 12 robatoris en el camp en l'últim mes

Part del material furtat a Montfort. Imatge de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil d'Ibi compta amb un equip ROCA, especialitzats en robatoris en el camp, i en l'últim mes han esclarit fins a 12 robatoris en 4 municipis de les nostres comarques o les veïnes. En concret, ha sigut un robatori de cireres a Alcoi; el robatori amb força de 72 corders a Villena; 5 robatoris de material per a les vinyes de raïm a Montfort i altres 5 robatoris amb força a transformadors de llum en la zona de Montfort del Cid. 

És sense dubte l'equip més actiu de tots els grups ROCA de la Guàrdia Civil a la província d'Alacant. Almenys pel que fa a les xifres de resultats. La Guàrdia Civil compta amb 3 equips especialitzats en robatoris en el camp en tota la província d'Alacant, que en l'últim mes han resolt, en total, 13 delictes de robatori, que en conjunt han suposat un perjudici econòmic de 13.000 euros. En el còmput total s'ha detingut 3 persones i s'investiguen altres 7. 

Doncs bé, dels 13 delictes esclarits, en 12 dels casos les actuacions han estat dirigides per l'equip ROCA d'Ibi. El cas més proper és el d'Alcoi, on dos homes intentaren furtar en un camp de cireres. Els agents els localitzaren a Alacant i estan acusats d'un delicte de furt en grau de temptativa. També han esclarit el cas del robatori de 72 corders valorats en 5.000 euros en una explotació agrícola de Villena. En aquest cas localitzaren a Xàtiva al suposat responsable després d'una "minuciosa inspecció ocular", i comptaren amb ajuda de l'equip ROCA d'aquest municipi de la Costera. 

Ja en la comarca del Vinalopó Mitjà, han resolt 5 robatoris gràcies a la col·laboració ciutadana, després que els veïns alertaren que dos homes intentaven robar transformadors de llum en la carretera que uneix Asp amb Fondó de les Neus. La identificació ha permés als agents a més relacionar-los amb altres robatoris en finques d'Asp. I per últim, a Montfort del Cid s'ha detingut a un home i s'investiga al seu fill de 14 anys per cinc robatoris de material per a la instal·lació de vinyes, en una zona on es cultiva raïm amb denominació d'origen. El material sostret està valorat en més de 5.000 euros.