El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’ermita de Santa Bàrbara es prepara per a celebrar de nou la Festa de la Corriola

A les 10.00 h està programada una animació lectora a càrrec de Jordi Raül Verdú, que ens contarà el que conté el seu darrer llibre publicat al voltant de la tradició contestana de la Corriola.

L'eixida per a pujar al paratge de Santa Barbarà serà a les 9:30h del mateix dia 8 de desembre i estarà amenitzada i acompanyada per la Colla Mal Passet.

L’Ajuntament de Cocentaina prepara ja la tradicional Festa de la Corriola que cada any se celebra  el 8 de desembre al paratge de Santa Bàrbara.

La tradició contestana consisteix en pujar a l'ermita de Santa Bàrbara i acostar-se a tocar la campana, un fet que ja genera una assistència multitudinària, però, a més, tant grans com menuts aprofiten per a esmorzar allí ‘la Corriola’ una rosca de pa redona feta amb un llevat especial que s’acompanya amb una llonganissa roja tendra.

L’eixida serà a les 9:30h des del Racó de Nadal i es farà acompanyats de la Colla Mal Passet. A les 10.00 h està programada una animació lectora a càrrec de Jordi Raül Verdú, que ens contarà el que conté el seu darrer llibre publicat al voltant de la tradició contestana de la Corriola.

En acabar aquesta activitat, està prevista l’actuació de la Muixeranga Penyeta Blanca, acompanyada per les dolçaines i els tabals del Mal Passet. Finalment, seran els Júniors MD qui organitzaran una sèrie de jocs per a esplaiar els més menuts.