El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les 3 propostes de Compromís per estalviar diners als alcoians

Grup de vivendes Sant Jordi, un dels últims grans conjunts de vivendes rehabilitats / AM

La formació de Màrius Ivorra vol que la ciutadania estalvie diners i reduïsca els impostos dels alcoians. Segons Compromís, dues de les propostes presentades pareix que són vistes amb bons ulls pel govern municipal. Hi ha una tercera que no.

Compromís Alcoi proposa reduir un 30% l’import del rebut de la brossa d’aquelles empreses, oficines, comerços o hostaleria que s’acullen a plans municipals de gestió de residus i eficiència mediambiental, dins dels objectius 2020. Compromís indica que ha de ser el Departament de Medi Ambient qui estarà l'encarregat de vigilar el compliment per beneficiar-se de la bonificació.

La segona proposta dels d'Ivorra és aconseguir que per a totes les intervencions que els particulars facen a les façanes de sa casa (rehabilitació, reformes, pintura...) que milloren la seua imatge, s’aplique la rebaixa del 95% sobre l’impost de l’ICIO. A hores d'ara, aquesta mesura només s'aplica al centre i Màrius Ivorra vol "fer-ho extensiu a tota la ciutat, per als edificis de més de 40 anys. Som conscients que la nostra ciutat és una ciutat envellida i que cal incentivar el seu manteniment".

Hi ha una tercera proposta de Compromís la qual lamenten que el govern socialista no vulga aprovar-la. Es tracta del "nou sistema de facturació de l’aigua". Des de Compromís "demanem la reformulació de la facturació i la incorporació al nou contracte de no sols la quantitat d’aigua consumida, sinó també la quantitat de membres a l’habitatge. A l’aplicar el coeficient de persones censades en l’habitatge, la facturació per a aquells que estalvien aigua seria més ajustada".

Ivorra afirma que “encara que hi ha molt per treballar, ens sentim un poc satisfets que les nostres propostes siguen acceptades, sobretot perquè suposen un estalvi important per als nostres ciutadans. No obstant lamentem que no totes siguen aprovades, ja que els temps precaris continuen a moltes cases i creiem que els estalviadors han de poder beneficiar-se, per això mateix continuarem demanant aquestes millores que són beneficioses per a l’economia dels nostres veïns i veïnes”.