El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les absències laborals han experimentat un augment d'un 5,1% a Alcoi

Les absències laborals han experimentat un augment d'un 5,1% a Alcoi / umivale
La mútua col·laboradora amb la seguretat social, umivale ha analitzat al costat dels empresaris d'Alcoi totes les absències laborals per motius de salut

umivale analitza al costat dels empresaris d'Alcoi, les absències laborals per motius de salut, després de l'augment de les absències laborals, del 5,1% en l'últim any.

umivale, la mútua col·laboradora amb la seguretat social, analitza al costat dels empresaris d'Alcoi les absències laborals per motius de salut.

L'augment per accidents de treball i malaltia professional han augmentat un 5,1% a Alcoi respecte a l'any passat. És a dir, dels 15.319 treballadors que umivale té protegits a Alcoi s'han absentat 21.954 dies que suposa una mitjana d'una jornada i mitjana perduda per treballador.

Entre els treballadors que la mútua protegeix en la delegació territorial d'Alcoi es van registrar 2.094 accidents de treball o malalties professionals, sent el perfil del treballador que pateix més accidents laborals, homes d'entre 41 i 50 anys i per sectors, els treballadors dels serveis de restauració, personals, protecció i venedors són els que pateixen més accidents i els traumatismes la principal causa d'absències laborals.

El director d'umivale d'Alcoi,Francisco Ferrándiz, en una reunió amb més empresaris, ha encoratjat a seguir treballant en la mateixa línia, fomentant una cultura preventiva, per a revertir la tendència generalitzada de “a millor situació econòmica, major taxa d'absentisme. És un fenomen que anem comprovant amb l'eixida de la crisi i contra el qual hem de posar mesures”.

En aquesta reunió l'empresa Antecuir, del Grup AquaClean, ha explicat com gestionen les absències laborals i les tècniques que empren de la mà de Lola Vaño, responsable del departament de Recursos Humans.