El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les actuacions per revitalitzar la Via Verda Alcoi - Gandia es coneixeran després d'estiu

Reunió a València / Ajuntament d'Alcoi
Conselleria, les diputacions d'Alacant i València, i el consorci de les Comarques Centrals treballaran conjuntament en el projecte

La Conselleria ja ha començat a estudiar tot el trajecte per tal d'elaborar un document que definisca com ha de ser la Via Verda i quines són les actuacions necessàries, document que estarà enllestit després de l'estiu. Si l'actuació tirara endavant, seria el primer projecte conjunt entre la diputació valenciana, l'alacantina i el govern autonòmic

Poques vegades 4 administracions s'han posat d'acord, però sempre hi ha excepcions. Aquesta setmana s'han reunit a València el Director General d'Infraestructures, representants de les dues Diputacions i del Consorci de Comarques Centrals per impulsar la Via Verda Alcoi-Gandia. Tots ells han mostrat la seua voluntat de treballar conjuntament. La Conselleria ja ha començat a estudiar tot el trajecte per tal d'elaborar un document que definisca com ha de ser la Via Verda i quines són les actuacions necessàries, document que estarà enllestit després de l'estiu.

En el comunicat enviat per l'Ajuntament d'Alcoi, es pot llegir que la revitalització de la Via Verda "pot contribuir d'una forma decisiva a la vertebració, i desenvolupament econòmic de les comarques centrals. La recuperació del trajecte de l'antiga via del tren Alcoi-Gandia, que enguany celebra el seu 125 aniversari, en una via verda pot ser un gran revulsiu turístic per a les comarques centrals".

El projecte es presentarà a la resta d'Administracions així com a tots els pobles pels quals transcorre la línia. Una vegada definit el projecte, tant les dues Diputacions com la Conselleria ja podran definiran el calendari d'actuacions i les inversions a fer per cada una de les parts. Si l'actuació tirara endavant, seria el primer projecte conjunt entre la diputació valenciana, l'alacantina i el govern autonòmic.

Toni Francés, president del Consorci de les Comarques Centrals, apunta que "estem parlant d'una via de més de 50 km que uneix la costa amb l'interior per una zona amb un gran atractiu mediambiental, esportiu, cultural i turístic. Una oportunitat important per a tots els que formem part d'aquest territori. Una iniciativa per la qual cal lluitar i que es mereix l'atenció i suport de totes les administracions".