El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les aigües residuals també confirmen l'augment de la Covid-19 a Alcoi

Subministre aigua / AM

En l'última mostra recollida durant la setmana del 20 d’octubre, el material genètic de la Covid-19 que s’ha detectat ha sigut el més alt fins al moment.

Els últims estudis realitzats a les aigües residuals d'Alcoi es tradueixen en un rècord de material genètic del virus, segons indica l'Ajuntament d'Alcoi. Aquest estudi ha estat realitzat per l'empresa FACSA i l’Agència Valenciana de la Investigació. Els resultats que l’Ajuntament rep es passen "immediatament" a les autoritats sanitàries per a poder conéixer amb antelació si les mesures de prevenció estan funcionant, segons informa en un comunicat el consistori.

Les anàlisis de la segona setmana del mes de juny van detectar que el rastre genètic havia desaparegut i així va continuar durant diverses setmanes, apareixent de nou, però amb dades poc significatives, i notant-se un augment la setmana del 13 d’octubre i una pujada significativa en l'última setmana analitzada, la del 20 d’octubre. En l'última mostra recollida durant la setmana del 20 d’octubre, el material genètic de la Covid-19 que s’ha detectat ha sigut el més alt fins al moment.


Des de l’Ajuntament es recorda també que "la situació a la ciutat està empitjorant", encara que tinguem xifres comparativament millors que altres poblacions, pel que cal prendre consciència de l’evolució ascendent de la pandèmia i la necessitat de seguir emprant la mascareta, la higiene de mans i, sobretot, i de manera especial, el distanciament social per a protegir-nos tant personalment com de manera col·lectiva.


El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, destaca la utilitat d’aquesta eina: "L’estudi de les aigües residuals detecta amb anterioritat a una altra informació, com són les proves PCR o l’augment d’ingressos en els hospitals, com està evolucionant aquesta segona onada de la Covid-19 en la ciutat. El seguiment de les pròximes setmanes ens ajudarà a saber si les noves mesures que s’han imposat estan funcionant quan els resultats encara no seran visibles en els centres sanitaris, així que seguim atents a les mostres traslladant la informació a les autoritats sanitàries tan aviat com la tenim a les nostres mans".