El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les ajudes de subministraments bàsics de la vivenda es poden sol·licitar fins al 15 de juliol

Alcoi / AM

Es podran beneficiar les famílies amb ingressos inferiors a 12.000 euros anuals

Les famílies que tinguen ingressos inferiors a 12.000 euros anuals poden optar a les ajudes de subministraments bàsics per a la vivenda, com llum gas i aigua. Fins i tot, l'IBI. El termini per sol·licitar les ajudes finalitza el pròxim dilluns 15 de juliol. Algunes famílies també tindran dret a no abonar la taxa de la brossa.

Comença el termini per a presentar la sol·licitud d'ajuda econòmica a les famílies 2019 i la sol·licitud de bonificació de la brossa 2020, que finalitzarà el 15 de juliol. Es podran beneficiar les famílies amb ingressos inferiors a 12.000 euros anuals, que amb aquestes ajudes podran fer front al sosteniment de les càrregues de l'habitatge.

L'any passat es van donar ajudes a 1.353 unitats familiars amb un import total de 105.520 euros, ajudes a les quals cal sumar la bonificació del rebut de la brossa. L'Ajuntament estudia cada cas, però les ajudes poden anar des dels 75 euros fins als 120, segons els condicionants de cada unitat familiar.

El termini per a demanar aquestes sol·licituds va del 15 de maig al 15 de juliol de 2019, ampliant com ja s'ha fet, els darrers anys, el termini habitual d'un mes a dos, perquè la gent tinga més temps per poder sol·licitar-les i fer-les arribar al Departament de Tributs de l'Ajuntament d’Alcoi.

Vanessa Moltó, regidora d'Hisenda, sosté que "des de l’Ajuntament als últims anys hem posat les màximes facilitats perquè les famílies puguen demanar unes ajudes que són molt importants perquè permetre tindre accés a serveis de primera necessitat. Les bonificacions permeten a les famílies que tenen problemes per a l'abonament del rebut de la llum, de l'aigua o del gas, fins i tot, de l'IBI, fer front a aquestes despeses. El Govern Municipal segueix treballant per evitar el desarrelament i per promoure la dignitat de l'habitatge habitual amb els seus serveis mínims".