El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les ajudes municipals atrauen comerciants al Centre: 41 obertures de comerços en 3 anys

Obres de posada a punt d'un establiment en el carrer Sant Llorenç.

Les 41 ajudes d'obertura en aquests 3 anys se sumen a altres 26 ajudes per a rehabilitar locals.

Des de la implantació ara fa 3 anys de les ajudes per a incentivar la creació de comerços en el Centre d'Alcoi, 41 establiments han obert les seues portes en aquest barri de la ciutat. Amb la tercera i més recent convocatòria de les ajudes, 12 són els comerciants que s'han beneficiat per a iniciar la seua activitat.

Les 41 ajudes d'obertura en aquests 3 anys se sumen a altres 26 ajudes per a rehabilitar locals. Pel que respecta a la tercera convocatòria, s'han atorgat al voltant de 74.000 € a través de 22 ajudes: 10 per a la rehabilitació de locals i 12 per la posada en marxa de negocis.

Respecte al tipus d'activitat, hi ha cafeteries, bars, establiments de fisioteràpia, farmàcies, fruiteria, oficines, serveis mòbils i un servei tècnic de bicicletes. Tots ells es troben repartits en Sant Nicolau, Sant Francesc, País Valencià, Sant Maure, Sant Domènec, Sant Blai, Pintor Casanova, plaça de Dins, Sant Llorenç, Sant Tomàs i Roger de Llúria.

Per a la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, aquesta tendència demostra que "l'activitat del centre està dinamitzant-se i que les mesures en les quals estem treballant a través de la Mesa del Centre són positives". També fa balanç de les ajudes atorgades durant els darrers anys, puntualitzant que "s'ha superat amb escreix l'objectiu de 30 obertures que fixava l'estratègia".

Quant al valor de les ajudes, en el cas de les de rehabilitació es pot arribar a subvencionar el 70% de les obres, fins a un màxim de 10.000 euros. Per a l'obertura de negocis, es contempla una quantia màxima de 3.000 €.