El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les ajudes 'Parèntesi' per la Covid-19 es podran sol·licitar fins al 12 de març a Alcoi

Ajuntament d'Alcoi

La tramitació i presentació es fa en la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Alcoi  o de manera presencial en les oficines de l’Àgora, mitjançant cita prèvia en el telèfon 965537218.

L'Ajuntament d'Alcoi pretén que la majoria d'autònoms es beneficien de les ajudes 'Parèntesis'. El motiu d'aquesta ampliació, segons el consistori, és que les sol·liciten "empresaris o autònoms que no hagen pogut sol·licitar-les per no estar al corrent de les seues obligacions tributàries amb l'administració estatal, autonòmica o local".

L'Ajuntament d'Alcoi tramita les ajudes Parèntesi amb 1.444.223 euros per als sectors econòmics més afectats per les restriccions enfront de la Covid-19. Aquests sectors són l’hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats de creació artístiques i d'espectacles, activitats esportives, recreatives i d'entreteniment i allotjaments i activitats turístiques.


La tramitació i presentació es fa en la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Alcoi  o de manera presencial en les oficines de l’Àgora, mitjançant cita prèvia en el telèfon 965537218.


L'ajuntament ha creat un servei d'ajuda per a dubtes que es resoldran en parentesisalcoi@alcoi.org o al mateix telefon indicat anteriorment. En aquest enllaç es poden consultar les bases i la documentació. 


Les ajudes Parèntesis dins del Pla Resistir de la Generalitat estan dotades amb un total 160 milions. Constitueixen una de les mesures de suport incloses en el Pla Resistir, dotat amb un total de 380 milions d'euros.


Segons explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, "des del primer moment, hem volgut beneficiar al màxim nombre de persones possible. Per això hem procedit a modificar els terminis amb la finalitat d'exonerar a aquestes persones del requisit que els impedia demanar les ajudes, ja que som conscients que el tancament temporal de l'activitat o la limitació d'horaris imposada per la crisi sanitària ha minvat o dificultat la seua capacitat d'obtindre ingressos".