El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les ajudes Reactiva Alcoi per a pimes i autònoms es poden sol·licitar fins al 9 de juliol

Ajuntament d'Alcoi.

Tota la informació detallada de les ajudes es pot consultar en el web de l'Ajuntament a través d'aquest l'enllaç.
 

Alcoi ha obert el termini per demanar les ajudes del pla 'Reactiva Alcoi', que contempla 800.000 € en ajudes per a pimes i autònoms. La sol·licitud es pot realitzar fins al 9 de juliol.

Les ajudes pretenen compensar la reducció d'ingressos produïda a conseqüència de la Covid-19 i de les mesures sanitàries adoptades per al seu control. Són compatibles amb altres subvencions. Les consultes es poden realitzar tant a través del telèfon 965 53 72 18 com al correu electrònic reactivaalcoi@alcoi.org. En el cas de necessitar atenció presencial, s'haurà de demanar, obligatòriament, cita prèvia. Tota la informació detallada de les ajudes es pot consultar en el web de l'Ajuntament a través d'aquest l'enllaç.

Qui es pot beneficiar de les ajudes?

Les ajudes són tant per a negocis que han hagut de tancar a causa del Real Decret, com per aquells que no han tancat però sí que ha experimentat una reducció d'ingressos. Aquesta reducció de la seua facturació serà la compresa entre l'1 i el 30 d'abril i ha de ser d'almenys un 50% en relació amb la mitjana de facturació efectuada en el primer trimestre de 2020 que poden acreditar una reducció almenys el 50% de la facturació en el mes d'abril.  

Per al primer cas, es dóna una quantitat fixa de 300 € i per al segon,  es concedirà una quantia fixa de 200 €. Aquestes quantitats s'incrementaran d'acord amb els següents criteris, 200 € en cas de tindre i acreditar un lloguer o hipoteca de local o nau industrial per al desenvolupament de la seua activitat econòmica. I 100 euros més per cada treballador que tinga a càrrec seu a data 1 d'abril, fins a un límit de 500 € sempre que s'acredite no haver sol·licitat un ERTE.