El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les ajudes ReactivAlcoi Comerç han tingut un impacte de més de mig milió d'euros

Establiment hostaler a Alcoi / AM

En 2021, hi ha una partida inicial en el pressupost de 700.000 euros per a ReactivAlcoi, en més sectors.

Comerços, hostaleria i negocis de proximitat han demanat les ajudes 'ReactivAlcoi Comerç'. Segons l'Ajutnament d'Alcoi, aquestes ajudes han suposat un volum de negoci de 525.337,28 euros. En 2021, hi ha una partida inicial en el pressupost de 700.000 euros per a ReactivAlcoi, en més sectors.

La subvenció tenia com a objectiu fonamental incentivar les compres i el consum a través de descomptes en els tiquets de compra. Es van concedir un total de 138.200 euros als negocis sol·licitants, que es comprometien a aplicar mitjançant descomptes en les compres dels seus clients de fins al 25%. En total s'han justificat 131.344,32 euros en descomptes als clients en diferents compres, el que significa que aquestes ajudes han suposat un impacte de 525.337,28 euros en compres en xicotets negocis de la nostra ciutat.


Recordem que durant 2020 l'ajuntament va dedicar més de 880.000 euros a les ajudes ReactivAlcoi. Unes ajudes impulsades des del Consistori per a tractar de compensar la reducció d'ingressos produïda a conseqüència de la Covid-19 i de les mesures sanitàries adoptades per al seu control, facilitant liquiditat a les empreses alcoianes per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials així com per al manteniment de l'activitat i de l'ocupació. Les ajudes van eixir de la participació i el consens de tots els grups polítics i totes les entitats que formen el Consell Econòmic i Social.


Les ajudes en 2020, tramitades per l'Ajuntament i finançades per la Diputació d'Alacant, han estat dirigides a autònoms i pimes, afavorir la contractació de persones desocupades i pagament del lloguer mensual.


També es van crear línies específiques com les enfocades als artesans del món de la Festa, amb 74.000 euros per als 17 sol·licitants. Igualment es va tractar de reactivar la Cultura amb diverses accions, destinant-se un total de 200.000 euros en diversos àmbits


La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, destaca que “aquestes ajudes van ajudar tant al comerç com a la ciutadania en una de les campanyes més importants com és la de Nadal. Va ser un benefici doble obtenint ingressos els comerços i descomptes la clientela”.