El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les alcoianes Júlia i altres artistes del País Valencià musiquen l'obra d'Antoni Miró

Antoni Miró / Fotografia: Eduard Torres

L'acte tindrà lloc a les 12 h a les instal·lacions de la Marina de València, emmarcat dins de l'exposició estrenada per l'artista, «Antoni Miró a la Base».

Fruit de la iniciativa ha nascut el disc-catàleg «Antoni Miró, pintura musicada», que es presentarà en un concert coral el 21 d'octubre a València.

Els grups o artistes implicats al projecte són Júlia, Pau Alabajos, Miquel Gil, Mireia Vives i Borja Penalba, Mara Aranda, Feliu Ventura, El Diluvi, Lu Rois i Cesk Freixas, els quals s'encarregaran de compondre cançons noves inspirades en els cuadres del pintor alcoià.

La presentació de «Antoni Miró, pintura musicada» tindrà lloc a les instal·lacions de la Marina de València, i s'emmarca dins de l'exposició que Miró acaba d'estrenar, «Antoni Miró a la Base».

L'obra naix d'una iniciativa col·lectiva, dirigida pel cantautor Feliu Ventura a qui unix una complicitat artística d'anys amb el pintor. Al treball també s'inclou la recitació dels poemes dedicats a Miró per part de Marc Granell, Josep Piera, Ovidi Montllor i Isabel-Clara Simó interpretats per Pepa Alòs i Francesc Anyó.

«El disc es tracta d'una mirada inèdita sobre la meua pintura», explica Miró i afegeix: «crec que és una bona manera d'entendre que les fronteres entre les arts són difuses i, si existeixen, estan per transgredir-les entre tots».

Tant la Presidència de la Generalitat, com l'IVAM, La Marina de València i la Conselleria d'Educació i Cultura han col·laborat en el projecte.