El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les altes temperatures eleven a 'extrem' el risc d'incendi a les nostres comarques

Mapa de risc d'incendir per dimecres 7 d'agost / GVA 112 CV

Per a estar informats a temps real de la situació meteorològica es pot accedir al servei web de l'Agència Valenciana de Meteorologia.

El servei d'emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana ha elevat a la categoria d'extrem el risc d'incendi a gran part del territori valencià. A les nostres comarques, els termòmetres poden registrar valors màxims de tot l'estiu, com ara en Alcoi, on s'esperen 40 graus per al divendres 9 d'agost.

Aquesta onada de calor és causada pel vent de ponent, que durant la jornada de divendres bufarà en gran part de les zones prelitorals i d'interior; açò sumat a la massa d'aire càlida que farà que es disparen els termòmetres. Si bé és cert que les comarques de l'Alcoià i el Comtat es troben en un nivell de risc moderat en el mapa d'alertes per temperatures, a la comarca de la Costera s'ha instaurat el nivell extrem, amb valors que podrien superar fàcilment els 40°. Aquests valors són previstos, així que podrien diferir algun grau amunt o avall. Per a estar informats a temps real de la situació meteorològica es pot accedir al servei web de l'Agència Valenciana de Meteorologia.

Recomanacions per a combatre la calor

Des de la Conselleria de Sanitat recorden una sèrie d'indicacions de cara a aquesta onada de calor, especialment dirigides als col·lectius més vulnerables: persones majors, persones amb malalties cròniques, els qui treballen exposats a altes temperatures, així com xiquets i xiquetes.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia; també es recomana utilitzar roba, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En casa s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, a més de situar-se en les zones més fresques de la casa. Finalment, s'insta a la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars copiosos i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.