El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les altes temperatures obliguen a incrementar els tractaments contra la processionària

Tractaments contra la processionària.

Les primeres setmanes del mes de febrer és quan es produeix la processó d'enterrament de la processionària del pi, i es recomana extremar les precaucions en les pinades. Cal donar avís si es veuen bosses. 
 

La Conselleria d'Agricultura intensifica els tractaments en tota la Comunitat. En Alcoi s'han donat avisos a la zona del Viaducte, on s'han polvoritzat diferents carrers. El consistori assegura que es fan accions de control des de l'estiu. 

La conselleria d'Agricultura informa que ha intensificat els tractaments contra la processionària del pi per l'increment de les temperatures en aquests dies. Ara és el moment en què la processionària fa la seua distintiva processó, i des d'Emergència Climàtica expliquen que en les últimes setmanes han cobert 200 hectàrees de territori valencià, actuant en zones on han rebut avisos de particulars o on agents mediambientals han detectat colònies.

També en Alcoi es comencen a detectar les bosses de processionària, i el consistori ha rebut avisos de la zona del Viaducte. S'ha polvoritzat aquesta zona i també s'han retirat bosses dels carrers Tirant lo Blanc, Filà Cordó i el pont de Fernando Reig. Tot i això, des del consistori expliquen que treballen des de juliol en el control de la processionària. En estiu s'instal·laren 34 paranys de feromones de confusió, un sistema per a capturar els mascles de la processionària. "El total de mascles capturats ha sigut 287 exemplars. Tenint en compte que per cada mascle s'eviten entre 500 i 1000 erugues, estem parlant d'evitar la presència de més de 200.000 erugues". A banda, entre setembre i octubre es feren actuacions preventives i de control en 29 zones municipals amb presència de pins. 

El regidor d'Obres Jordi Martínez demana col·laboració a la ciutadania i que avise si detecta l'eruga o bosses per tal d'actuar ràpidament. 

La processionària del pi és un insecte autòcton que tan sols està present en les pinades mediterrànies. Amb les mesures que es prenen des de la conselleria d'agricultura i els diferents municipis, es pretén mantindre-les per nivells tolerables que eviten al·lèrgies i urticàries en persones i animals domèstics.