El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les associacions veïnals d'Alcoi reclamen poder opinar sobre la gestió de l'aigua

Instruments per a bombejar aigua. Imatge de recurs

Volen que s'encete un procés participatiu amb la ciutadania, amb informació "veraç i necessària", per a poder decidir entre tota la societat alcoiana si la gestió de l'aigua potable ha de ser pública o privada.

Hi ha obert un debat no oficial a Alcoi sobre quina ha de ser la gestió de l'aigua a la ciutat, ara que el contracte està prorrogat i cal decidir si es trau un nou contracte o es municipalitza. S'han posicionat clarament des de plataformes com la Colla Ecologista la Carrasca o Iniciativa Ciutadana per una Gestió Pública de l'Aigua. També des de Guanyar Alcoi i Compromís aposten per municipalitzar el servei. Ara, des de la plataforma que aglutina totes les associacions de veïns d'Alcoi demanen a l'Ajuntament que òbriga un procés participatiu amb tota la ciutadania.

A continuació, el comunicat íntegre de la plataforma d'Associacions Veïnals d'Alcoi:Les Associacions Veïnals d’Alcoi demanen a l’Ajuntament que es consulte a la ciutadania sobre la gestió del subministrament de l’aigua d’Alcoi.

 

Des del Moviment Veïnal d’Alcoi fem una crida a l’Ajuntament, govern i grups polítics, amb l’objectiu de reflexionar al voltant de la importància de la participació activa dels ciutadans en totes aquelles qüestions que afecten a la ciutadania, en aquest cas al voltant de la gestió de l’aigua.

Les Associacions Veïnals d'Alcoi ens hem reunit per a reflexionar sobre la gestió de l'aigua de la nostra ciutat, tema d'importància cabdal que ha de ser debatut per tota la societat. L'aigua és un bé vital, un dret humà reconegut per Nacions Unides l'any 2010 i que pertany a tots els alcoians.

Sol·licitem, en concret al Govern Municipal, que s'iniciï un procés participatiu sobre la conveniència que la gestió de l'aigua siga pública o privada, que siga la ciutadania qui decideix, mitjançant una consulta, sobre el futur d’aquest recurs tan valuós.

En aquest procés i, previ al debat, s'ha de posar a l'abast de tots la informació veraç i necessària. Necessitem saber com ha sigut aquests 20 anys de gestió privada: quin era el rendiment de la xarxa i com l'actual, si s'han complit els requisits establits en el Pla d'Inversions marcat per l'Ajuntament, l'evolució de les tarifes, com ha sigut el control i seguiment, etc...

Amb anterioritat a la privatització a la ciutadania se li va anunciar que la gestió privada era la més beneficiosa per a tots i, malgrat una manifestació en contra i la recollida de 10.000 signatures perquè es consultés a la població, es va privatitzar. Transcorreguts més de 20 anys ja podem comptar amb els indicadors per a avaluar si ha sigut, o no, beneficiosa per als ciutadans.

Esperem que atenguen aquesta demanda i manifestem la nostra disposició per a entre tots millorar la nostra ciutat.

Associacions Veïnals d’Alcoi