El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les aules de la Gent Gran d’Alcoi tornen a la presencialitat aquest juliol

Gimnàstica de la gent gran / Ajuntament

Al llarg de l'any, un total de 716 persones han format part de les aules de la Gent Gran.

Aquest estiu la regidoria de Gent Gran ha tornat a organitzar les classes a l'aire lliure, amb 5 activitats diferents i 2 sessions de cadascuna d'elles.

Ja han tingut lloc dos màster class de pintura amb José Borrell al parc del Viaducte, també han viscut ja una classe de gimnàstica en l’Auditori Amando Blanquer i una altra de ball en la plaça Ferrándiz i Carbonell, la setmana vinent tindran la segona sessió en tots dos casos. També han gaudit d’una visita comentada per l'Alcoi Modernista i al Cementeri Sant Antoni Abat. Així mateix realitzaran dues classes de gimnàstica en el Riverfit.

D'altra banda és important assenyalar que al llarg de l'any, un total de 716 persones han format part de les aules de la Gent Gran. La modalitat que més alumnat va tindre va ser gimnàstica amb 250, seguida de ioga amb 99, informàtica amb 97 i balls de saló 96. Pel que respecta a les classes de pintura cal dir que en total va haver-hi 82 persones inscrites, 43 amb Carlos Merchán i 39 amb José Borrell. Un total de 51 persones van acabar el curs de manualitats. Finalment cal indicar que les classes d'història van comptar amb 26 inscrits i les de noves tecnologies amb 15.

Carolina Ortiz, regidora de Festes i Gent Gran, apunta que “treballem per a millorar la vida de les persones i aquestes aules ho fan. Els proporcionen oci saludable, possibilitat de relacionar-se i també d'exercitar el cos i la ment. La Gent Gran pot enfortir la seua memòria i sentir-se acompanyada. D'altra banda, milloren les seues capacitats físiques mentre es continuen formant i aprenent i a més, eviten l'aïllament mentre socialitzen”.


Altres tallers

La regidoria de Gent Gran no sols organitza les Aules, també duu a terme diferents tallers, en total van tindre 238 participants. Un dels principals objectius és el de reduir la bretxa digital, per aquest motiu es van dur a terme dos tallers d'ús de telèfon mòbil que van comptar amb 83 i 30 inscrits cadascun.

També es va organitzar un d'història de l'art i les arts plàstiques al qual van assistir 40 persones, 28 ho van fer al de marxa nòrdica, 26 al d'escriptura creativa i 11 al club de lectura. A més el taller de gimnàstica per a les mestresses de casa va comptar amb 20 participants.