El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les aules d'Ontinyent combaten les baixes temperatures amb 6000 unitats de manta-escola

El col·legi La Milagrosa ha lliurat la manta-escola de manera gratuïta esta mateixa setmana a Primària i Secundària.
  • La manta-escola o la bata-manta com també es coneix costa 9 euros
  • S'han repartit 6000 unitats
  • Està sent la sensació anti-covid a les aules

Les mesures protocol·làries de la COVID i els efectes gèlids de la borrasca Filomena s’han convertit en un repte de supervivència per al teixit educatiu de la capital de la Vall d'Albaida en la tornada a les aules després de les vacances de Nadal. Temperatures molt baixes i finestres obertes per garantir una ventilació adequada de la classe han obligat els centres educatius a cercar fórmules addicionals per poder oferir un habitatge mínimament sostenible per impartir les diferents matèries curricular.

Una de les mesures més naturals passava per abrigar-se considerablement i, en este sentit, Ontinyent ha estat pioner amb la creació de la manta-escola que va ser presentada abans de les festes de Nadal i que originalment va cobrir les necessitats de l'etapa infantil. Però quedava Primària i Secundària. Uns referents escolars que en un principi van quedar exclosos, però que en les darreres setmanes han vist com també els ha arribat un invent made in Ontinyent que ha traspassat fronteres fins i tot autonòmiques. De quina manera s'ha pogut abastir les prop de 6000 mantes-escoles a tots els centres educatius d'Ontinyent? Mitjançant l'aportació de l'Ajuntament i per una subvenció de la Generalitat Valenciana, en temps de COVID, que estava destinada a sufragar les extraescolars dels col·legis. Amb esta aportació, l'Ajuntament ha signat convenis amb les AMPES d'Ontinyent per repartir estos diners i cobrir les despeses extraescolars així com per finançar el 50 % de la manta-escola.

Alumnat d'ESO de la Milagrosa.

Fons propis de l'Ajuntament a l'espera que pague Generalitat

A este respecte, el regidor d'Educació, Óscar Borrell ha aclarit que "aprofitant la subvenció que dóna la Generalitat Valenciana per a extraescolars, hem fet un conveni de col·laboració per poder l'adquisició de la manta-escola. Nosaltres el que estem fent és un conveni amb les AMPES amb el qual fem activitats extraescolars. En esta figura juridica detallem la meitat que vam dir que posaríem i que són de partides pròpies de l'Ajuntament en partides ANTICOVID19 les quals no tenen cap cosa a veure amb la suvenció. L'altra meitat hem donat a les AMPES l'opció d'inclore'ls dintre del conveni i sufragar-ho com a material" segons comenta Borrell qui ha afegit que les  AMPES "podien decidir si cobrar alguna quantia, pero la nostra indicació va ser que fóra gratuïta fins i tot per aquell alumnat que no paga la quota de l'AMPA".
En definitiva, ha estat una setmana gèlida, però també uns dies intensos de repartiment de la manta-escola que està combatent les baixes temperatures i esta donant calor i color a les aules educatives.