El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les ballarines del Conservatori d'Alcoi celebren el Dia Internacional de la Dansa

Un momen de l'espectacle /MME
  • L'alumnat de 3er Curs d'Ampliació d'Estudis s'ha pujat a l'escenari aquest. divendres al Teatre Calderón després d'un any sense actuacions a causa de la pandèmia

L'espectacle ho han protagonitzat el Conservatori Professional de Dansa José Espadero d'Alacant, el Conservatori Professional de Dansa de València, el Conservatori Professional de Dansa de Novelda i el Conservatori Elemental Municipal de Dansa d'Alcoi per a celebrar el Dia Internacional de la Dansa. Feia més d'un any que no gaudíem de l'espectacle en direccte.

Carmina Domènech, directora del Conservatori d´Alcoi, ha sigut l´encarregada d'obrir l'actuació amb un discurs emotiu sobre el dia de la dansa. “Els agraïsc sincerament que hagen acudit a la cita, perquè ens dóna alé a la dansa en els temps en què estem vivint. Les alumnes més que mai necessiten eixir a l'escenari i disfrutar de la dansa. Feliç dia Internacional de la Dansa” ha dit.

L'acte ha consistit en onze coreografies dels diferents conservatoris. El Conservatori d'Alacant ha sigut el primer en pujar-se a l'escenari, mentres que el Conservatori d'Alcoi ha sigut l'encarregat de tancar l'actuació.

El centre amfitrió ha ballat en tres ocasions. La primera d'elles una peça de dansa contemporània dirigida i coreografiada per Raquel Doménech. La segona posada en escena, dirigida i coreografiada per Carmina Domènech, ha sigut un ball de neoclàssic i, les dos últimes actuacions han sigut de dansa estilitzada, dirigides i coreografiades per Lorena Luz.

Enguany, La Gala, ha hagut de seguir tot el protocol sanitari. Una de les mesures ha sigut la reducció a 10 ballarins sobre l'escenari, i, d'altra banda, la reducció del pati de butaques a un 50% de l'aforament. Les alumnes del Conservatori d'Alcoi no es pujaven a un escenari des del 19 de gener de 2020, quan van actuar en la gala benèfica per a Acovifa (Associació contra la violència de gènere i familiar). La directora del centre afirma: “ens sentim pletòriques i emocionades, jo diria que més que altres anys. El nervi ha sigut el mateix de sempre i més que nervi és responsabilitat per oferir un bon treball al públic, sobretot per la situació en què vivim i a més sentint-nos unes privilegiades per l'oportunitat de pujar a un escenari que sempre, i més ara, és meravellòs”.

 

 

Enguany s´ha celebrat la VI edició de la trobada de Conservatoris. Des de la seua primera edició l'any 2015, la gala s'ha celebrat de forma consecutiva a excepció de l'any passat que es va haver de suspendre per la pandèmia. L'esdeveniment sorgeix de la idea de l'exdirectora del Conservatori d'Alcoi, Mª Francis Richart, recolzada per tot el claustre de professors, d'ajuntar als diferents centres públics de la província d'Alacant, què més tard i des del 2019, es va unir el Conservatori Professional de Dansa de València.

En les passades edicions van participar també el Conservatori Elemental de Dansa de Sant Vicent del Raspeig i el Conservatori Elemental de Dansa de Benidorm, però enguany per les restriccions de seguretat no han pogut fer-ho. Carmina Doménech, assegura que amb molta tristesa els va comunicar al seu dia que enguany no comptarien amb ells i que van ser molt comprensi