El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les 'bambuneres', molt presents al museu del paper de fumar inaugurat a l'Alqueria

Ximo Devesa, d'Eurobox, se sent "orgullós de formar part de la història d'este poble". Ell ha assistit a la inauguració en representació de son pare, també amb el nom de Ximo Devesa, que no ha pogut acudir per les inclemències meteorològiques. Ximo Devesa 'pare' ha rebut la distinció de Fill Predilecte de l'Alqueria com agraïment a la seua tasca desinteressada

L'Alqueria ja ha inaugurat, per fi, el seu museu sobre el paper de fumar i tot el que envolta al sector. L'oratge no ha impedit inaugurar aquest espai i tothom ha pogut gaudir-lo. Jaume Pascual ha dit que és "l'alcalde més satisfet del món" en el moment de la inauguració. ARAMULTIMÈDIA ha estat a la inauguració i ofereix aquest vídeo de 'Bambú i el paper de l'Alqueria'.

Dies abans de la inauguració, Jaume Pascual ja havia mostrat la història i els encants d'aquest museu. Ara s'ha engalanat per poder ser visitat per alqueriers i turistes. Pascual també ha reconegut el paper de les 'bambuneres', destacant "la gran quantitat de treball femení que hi havia" a la indústria paperera.

 


L'empresa Eurobox, ubicada a Benasau, també ha sigut part fonamental d'aquest museu. Ha aconseguit crear rèpliques dels cartells del conegut com a 'home bambú'. Cada veí de l'Alqueria, en el moment de rebre la invitació per a la inauguració del museu, també ha rebut una litografia amb aquest característic cartell. Ximo Devesa, d'Eurobox, se sent "orgullós de formar part de la història d'este poble". Ell ha assistit a la inauguració en representació de son pare, també amb el nom de Ximo Devesa, que no ha pogut acudir per les inclemències meteorològiques. Ximo Devesa 'pare' ha rebut la distinció de Fill Predilecte de l'Alqueria com agraïment a la seua tasca desinteressada.

 

Abans de la inauguració del museu, s'ha obert al públic l'exposició amb motiu dels 25 anys dels Dimonis Rafolins