El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les bones xifres auguren una tercera edició de la Fira Modernista

La regidora Zamorano acompanyada dels alcaldes d'Alcoi i Terrassa, instants abans del pregó de la Fira Modernista.

Més de 1.200 persones han participat en les rutes per a coneixer l'Alcoi modernista.

L'administració local trau pit davant de les xifres que ha generat la II Fira Modernista. L'impacte s'ha deixat veure en l'ocupació hotelera, per damunt del 85%, i a les xarxes socials institucionals.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, apunta que "mentre la mitjana d'ocupació en poblacions d'interior és del 40%, aquest cap de setmana la nostra ciutat ha estat prop del 100%, en un mes de setembre que mai ha destacat per ser turístic a Alcoi". Hostalers també s'han beneficiat d'iniciatives com la ruta del Vermut, que ha disparat el consum als establiments del Centre durant els tres dies de Fira.

A les xarxes socials institucionals l'impacte de la Fira s'ha fet palés a través de les més de 17.000 reproduccions dels vídeos, i més de 75.000 interaccions amb publicacions a Facebook.

Rutes enfocades al turisme

Més de 1.200 persones han participat en els recorreguts guiats per l'Alcoi modernista. Entre les rutes guiades han destacat les anomenades «Modernismo en Alcoy», organitzades per Quality Tours Mariola; les de caràcter teatralitzat «La Casa de l'Escaló en viu», de Guiarte con Arte; i la visita tematitzada al Cementeri Municipal, a càrrec dels historiadors del CAEHA Elisa Beneyto i Lluís Vidal.

Zamorano conclou afirmant que "ens hem sentit orgullosos del nostre patrimoni i hem d'agrair a totes les persones que han fet possible que la Fira ja estiga consolidada i siga un èxit".