El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les campanes “Petra” i “Santa Àgueda” s’exposen al criptopòrtic del Palau de La Vila

Vista de la campana "Petra" des del pont de Santa Maria.

Tenir les dues peces col·locades al Palau suposa un nou reclam turístic, a més de ser el primer pas cap a la creació d’un “Museu Campaner”.

L’Ajuntament d’Ontinyent finalitzava el dimecres 15 de setembre els treballs de col·locació al criptopòrtic del Palau de La Vila de les històriques campanes “Petra” i “Santa Àgueda”.

Aquestes campanes, que van ser retirades fa anys per haver registrat fissures a la seua estructura han estat recol·locades al Palau per l’empresa especialista Electro Recamp i el departament municipal d’Obres, baix la coordinació del regidor Manuel Cuesta, amb la supervisió de la regidoria de Cultura i la participació de la Colla de Campaners d’Ontinyent.

La campana Petra, datada en 1881, té un pes de prop de 1.500 quilos a banda del contrapés; mentre que la campana Santa Àgueda va ser beneïda en 1941 i té un pes de prop de 500 quilos sense contrapés.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que son dues peces amb valor històric que estaven pendents de tenir una ubicació definitiva. Des de l’Ajuntament han decidir que aquestes poden ser molt adients al Palau, ja que hi ha previst crear un museu campaner més complet i la col·locació d’estes campanes “és un primer pas”, afegix Borrell.

La Petra a partir d’aquest moment es pot veure des de l’exterior, al pas pel pont de Santa Maria. I el regidor manifestava que aquestes campanes suposaran un nou reclam per visitar el Palau.