El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les candidatures per a Sant Jordiet 2020 s'hauran de presentar abans del 18 de juny

Sant Jordiet 2019 durant la Processó de la Reliquia.

L'Associació de Sant Jordi designarà el dijous 20 de juny al Sant Jordiet 2020 amb ocasió de l'Assemblea Ordinària de l'entitat. Dos dies abans, el 18 de juny, finalitza el termini per a presentar les candidatures amb què optar al càrrec.

D'acord al qual s'estableix en els articles 19 i 28 de l'ordenança de festes, "podran optar al càrrec tots els nens que siguen proposats a la Junta Directiva per un associat o una filà, presentant la seua candidatura per escrit". En cas de ser diversos els sol·licitants admesos, es designarà per sorteig públic. Si pel contrari no hi hagués cap, el càrrec serà designat per la Junta Directiva de l'Associació.

El candidat a Sant Jordiet haurà de reunir les següents condicions: complir 8 o 9 anys l'any 2020; ser protector de l'ASJ; estar identificat amb els valors tradicionals, la coherència històrica i el criteri eclesial del personatge que representa; i no haver representat el càrrec (encara que podran representar-lo novament si no hi hagués sol·licitants).

D'altra banda, les obligacions del xiquet que ostente el càrrec de Sant Jordiet seran assistir a les processons del Corpus, a la del Trasllat i als actes als quals siga convidat; assistir obligatòriament i vestit per manera adequada a la Processó de la Relíquia, Missa Major, Processó General i Acció de Gràcies; així com realitzar l'acte de l'Aparició l'últim dia de la Trilogia Festera.