El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Carmelites participen en un projecte Erasmus per potenciar l'esperit crític en els alumnes

Alumnes de les Carmelites en un projecte Erasmus. Imatge faclitada pel col·legi Carmelites

Són molts centres alcoians els que se sumen als projectes Erasmus, que aposten per una millora de l'educació, amb esperit europeista i potenciant els intercanvis d'experiències.

França, Estònia, la República Txeca i Espanya, sota la representació de les Carmelites d'Alcoi, participen en aquest projecte Erasmus+ que té com a objectiu desenvolupar l'esperit crític en els jóvens ciutadans europeus. Els col·legis participants faran diverses activitats al llarg de l'any que es relacionaran amb diferents assignatures. Per exemple, faran enquestes sobre què saben els alcoians dels altres tres països europeus que participen en el projecte, unes enquestes que després es traslladaran a l'assignatura de matemàtiques per a treballar l'estadística.

Però el projecte Erasmus inclou també intercanvis amb els centres, la qual cosa fomenta les relacions i cooperacions entre els alumnes dels diferents col·legis. Per exemple, en març, les Carmelites seran amfitrions dels alumnes del col·legi francés Le Bastion; i en maig seran els estudiants alcoians els que vagen fins a França. El col·legi de Les Carmelites ha apostat sempre per aquest tipus d'intercanvis internacionals, i ja són 16 anys organitzant-los.