El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les claus de les ordenances fiscals a Alcoi: incentivar la captació de noves empreses i la construcció en solars buits

Alcoi tindrà un dels coeficients més baixos de tota la Comunitat Valenciana en l'IAE facilitant la insal.lació d'empreses als poligons de la ciutat

El govern municipal ha presentat les ordenances fiscals per als pròxims mesos. Com era d'esperar, van encaminades a la necessitat d'adoptar mesures davant la Covid-19. Segons Vanessa Moltó, regidora d'Hisenda, les ordenances es basen en "intentar que aquells que menys tinguen, paguen menys". Un dels aspectes més curiosos en la roda de premsa és que ha estat acompanyada pel regidor de Podem Alcoi, Cristian Santiago, ja que moltes propostes han tirat endavant conjuntament amb la formació morada.

Les ordenances fiscals en 'l'any de la Covid-19' es basen en incentivar la creació d'ocupació, anar cap a una transició ecològica amb fiscalitat justa i progressiva, i la promoció de l'activitat econòmica. Al vídeo podeu veure la roda de premsa completa. 

Empreses i poligons


Dins de l'impost de les activitats econòmiques (IAE), el coeficient baixa fins a l'1,2 per a aquelles empreses que estiguen ubicades a un dels polígons industrials d'Alcoi. 

Vanessa Moltó reconeix que "serà un dels coeficients més baixos de tota la Comunitat Valenciana" i es tracta d'un "incentiu" per a la "captació de noves empreses". També es regula una bonificació del 50% en aquest impost per creació d'ocupació.

Impost de Béns Immobles (IBI)

A la roda de premsa s'ha especificat que es modifica el gravamen aplicable en l'Impost de Béns immobles (IBI) per a usos diferents del residencial i en valors cadastrals a partir d'1 milió d'euros en la major part dels casos, i en el cas de solars es puja al 1.10% per a solars buits en els termes que permet la llei.

Segons apunten des de l'Ajuntament "es tracta d'estimular la seua construcció, com a contrapartida i per al cas del barri antic es bonifica l'IBI per a la construcció o rehabilitació fins al 90%, i 50% per a la resta de la ciutat".

Clavegueram


La Taxa de Clavegueram també tindrà una regulació. La novetat és que comptarà amb exempcions per als contribuents amb escassos recursos, les taxes han de cobrir per a la seua sostenibilitat el cost dels serveis. Per contraprestació, la taxa serà més alta per a aquells que facen major ús. La taxa tindrà un cost anual d'uns 10 euros per a usos domèstics.

Podem
Cristian Santiago,
regidor de Podem, també ha estat present a la roda de premsa i ha confirmat que donen suport a aquestes ordenances fiscals. Des del seu punt de vista "milloren les polítiques d'ingressos de la nostra ciutat en un context tan complicat com és el de la Covid-19".

Santiago sosté que les ordenances fiscals tenen l'ADN de Podem, ja que li donen molta importància a la progressivitat fiscal i a un tipus de gravamen concret per als usos no residencials.