El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les comarques centrals aporten més de la meitat dels expositors a la fira Home Textiles Premium

Fira Textilhogar de 2016 / AM

El tèxtil valencià encara la cita madrilenya amb un creixement de les exportacions exteriors que al primer semestre de l'any ha ascendit un 5,9%, fins als 157,9 milions d'euros.

S'apropa un any més Home Textiles Premium by Textilhogar, l'única cita professional i especialitzada en tèxtil per a la llar, tapisseria i decoració, que se celebra a Madrid entre els dies 12 i 14 d'aquest mes de setembre. Com ve sent habitual el nostre territori tornarà a tenir un paper protagonista, ja que de les 84 empreses expositores que hi haurà a la fira, més de la meitat provenen de les comarques centrals; 21 de l'Alcoià-Comtat, i 26 de la Vall d'Albaida.

La fira ofereix un aparador que creix en un 36% respecte a l'última edició, fins a aplegar a les 237 signatures i marques. Aquesta xifra s'ha de sumar a la visita d'un nombrós grup de compradors i prescriptors internacionals procedents de 33 països diferents, on destaquen incorporacions com la d'Austràlia, Estats Units o el Regne Unit.

Es tracta de prop d'un centenar de professionals amb un alt poder de compra i que han estat seleccionats dins de la campanya d'invitació de Compradors Internacionals a la fira, coordinada per la patronal tèxtil ATEVAL – Home Tèxtils fromSpain i que compta amb el suport de IVACE Internacional i ICEX. 

Balanç del sector tèxtil valencià

El tèxtil valencià encara la cita madrilenya amb un creixement de les exportacions exteriors que al primer semestre de l'any ha ascendit un 5,9%, fins als 157,9 milions d'euros. Les comarques de L'Alcoià, El Comtat i La Vall d'Albaida juguen ací un paper essencial, amb 1.018 empreses que es dediquen al sector tèxtil, el 40,5% del total valencià. Ampliant el radi, trobem que el 7,1% de les empreses tèxtil d'Espanya se situen en les nostres comarques.

En termes d'ocupació, la tèxtil és la indústria manufacturera que major nombre d'afiliacions a la seguretat social genera a les nostres comarques, amb 8.210. Això vol dir que un de cada tres llocs de treball al sector manufacturer són generats pel tèxtil.

Si atenem al comerç exterior, cal dir que una de cada tres empreses tèxtil del clúster valencià realitza operacions d'aquesta mena. Alcoi és el municipi de les comarques centrals amb major percentatge de vendes a l'exterior, amb un 24,8%, seguida per Ontinyent i Cocentaina, en segon i tercer lloc del rànquing de ciutats exportadores (19% i 14,6% respectivament).